Poll: Gaat u als inwoner van Binnenmaas, Cromstrijen of Korendijk stemmen op de burgerpeiling over de fusie van de Hoeksche Waard ?

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

Hoeksche Waard – Naar verwachting nemen Provinciale Staten op 22 februari aanstaande een besluit over het Herindelingsadvies, wat Gedeputeerde Staten op 17 januari aan hen heeft aangeboden. Als Provinciale Staten het voorstel van Gedeputeerde Staten goedkeuren, dan wordt het advies aangeboden aan de Minister van Binnenlandse Zaken. Vervolgens moeten de Tweede en Eerste Kamer zich nog uitspreken over het advies van Provinciale Staten om één gemeente van de Hoeksche Waard te maken.

Burgerpeiling

De gemeenteraden van Binnenmaas, Cromstrijen en Korendijk willen ook de mening van de burger weten. Daarom wordt op 15 maart in de drie gemeenten een zogenaamde burgerpeiling gehouden. Die dag zijn ook de landelijke verkiezingen voor de Tweede Kamer. U mag op 15 maart dus tweemaal uw stem uitbrengen. De uitslag van de burgerpeiling wordt aan de gemeenteraad overhandigd.

Welke vraag wordt u gesteld?

De vraag die de drie gemeenten aan u stellen is:

Bent u voor of tegen een herindeling (fusie) van de gemeenten Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Beijerland en Strijen tot één gemeente?

Daarom de aankomende week de volgende poll:

Gaat u als inwoner van Binnenmaas, Cromstrijen of Korendijk stemmen op de burgerpeiling over de fusie van de Hoeksche Waard ?

  • Nee ik denk dat er met de besluitvorming geen rekening wordt gehouden met de uitslag (50%, 523 Stemmen)
  • Ja ik ga hier op stemmen (26%, 267 Stemmen)
  • Ik weet het nog niet (14%, 144 Stemmen)
  • Nee ik ga nooit stemmen (11%, 111 Stemmen)

Totaal aantal stemmers: 1.045

Laden ... Laden ...

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.