Drie horecagelegenheden in centrum Oud-Beijerland getroffen door brand.

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

OUD-BEIJERLAND – In de nacht van zondag op maandag 6 februari heeft er een hevige brand gewoed in een aantal opslagruimtes van diverse horecagelegenheden in de “steeg” tussen het Vierwiekenplein en de Havendam in centrum Oud-Beijerland.

De brand ging gepaard met hevige rookontwikkeling. Politie HoekscheWaard heeft direct een aantal naastgelegen appartementen aan het Vierwiekenplein ontruimd. 
De brand was bij aankomst zo hevig dat deze kans zag zich te verspreiden via de vele kleine hoeken en hollen van de al oudere panden. Tot de restaurants en opslagruimtes moest toegang worden verschaft. Uiteindelijk lukte het om de vlammen te stoppen voor deze de restaurants en woningen bereikte.
Tijdens de brand werden diverse drukhouders en gasflessen veiliggesteld. 

Uit een bovenwoningen boven één ban de restaurants werd een persoon gered. Vooral de nablusfase nam veel tijd in-beslag. Collega’s uit Heinenoord hebben hier tijdelijk bij geassisteerd. Verder moesten er meerdere ruimtes worden gedemonteerd om de brand uiteindelijk volledig uit te krijgen.

Twee restaurants gevestigd aan de Havendam hebben fikse rook en roet schade opgelopen. Het derde restaurant, de Thaise keuken aan het Vierwiekenplein, heeft lichte rookschade. Deze kan morgen weer open. 

Houdt de Facebookpagina’s van de getroffen restaurants in de gaten, hier staat actuele informatie met betrekking tot sluitingstijd.

Foto’s Brandweer Oud-Beijerland


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren