SHO in laatste kwartier naast Brielle

6 Min Read

Brielle – Na de eerste winst van vorige week stapte SHO met redelijk wat zelfvertrouwen in de bus voor de wedstrijd tegen Brielle. Maar na honderd meter was de reis al ten einde want door een foutief geparkeerde bestelwagen in de bocht op het parkeerterrein moest zo ver worden uitgeweken met de bus, dat het voertuig vervolgens vast kwam te zitten in de grasstrook tussen de rijbaan en het fietspad. Pogingen om met de spelersgroep de bus los te duwen liepen op niets uit, waarna uiteindelijk een andere bus kon worden geregeld om de reis te hervatten. Met een kwartier vertraging kon om kwart voor drie worden afgetrapt.

Na twee weken absentie keerde Kevin Angel weer terug in de basis en ook Roy van der Pligt stond weer aan de aftrap. Brian de Vaal was in het doel nog steeds de vervanger van de geblesseerde Peter Konings en Gio Breevaart was nog niet hersteld van zijn vorige week opgelopen kwetsuur. Brielle nam vanaf de aftrap het initiatief wat al na zeven minuten een kans opleverde voor Jordy Braber die te gehaast ruim over schoot. Na een kwartier spelen raakte de thuisclub met een afstandsschot de paal wat een waarschuwing was voor dreigend onheil. Halverwege de eerste helft was het zover, een voorzet vanaf links werd in de kluts voor het doel door Danny Kerpel in het eigen doel gewerkt: 1-0.

Nadat De Vaal nog een keer knap had moeten redden nam SHO in het laatste deel voor de pauze het heft meer in handen. Kevin Angel kon vrij op het doel af, omspeelde doelman Nigel Keehnen en leek de bal zo binnen te kunnen schuiven, hij speelde echter het leer af waarna de Brielse verdediging kon ingrijpen. SHO kreeg daarna een aantal corners te nemen die de gastheren ook schadevrij doorkwamen. Na een redding van Brian de Vaal op een inzet van Adam el Fazazi leek de marginale voorsprong ook de ruststand te worden totdat in blessuretijd Rowdy Rijsdijk zich liet verrassen door Sepp Jacobs die de score verdubbelde: 2-0. Een slechter moment om een doelpunt tegen te krijgen bestaat eigenlijk niet.

Fakkel greep in de rust in en wisselde drie man, Outermans, De Heus en Rijsdijk gingen eruit en voor hen kwamen Van de Veerdonk, De Pender en Van Bruggen. Gelijk na de doelwisseling had Brielle het duel in het slot kunnen (en moeten) gooien. Het lag achterin bij SHO helemaal open waarna een redding van De Vaal, een bal tegen de onderkant van de lat en nogmaals De Vaal verdere averij voor de in het oranje/wit gehulde Beijerlanders voorkwam. Maar SHO bleef toch geloof houden. Danny Kanters tikte de bal net naast en Tim de Pender zag zijn doelpunt wegens buitenspel geannuleerd worden.

Na een actie buitenom van Kanters kopte Van der Pligt de bal over het doel en Kevin Angel strandde op de keeper. Terwijl het wachten was op een doelpunt van SHO haperde aan de overkant de buitenspelval waarna Lex van Dommelen de zaak besliste (of beter: leek te beslissen): 3-0. Ricky Bokhoven kwam de licht geblesseerde Jeroen Eikelenboom vervangen als extra aanvallend wapen voor een mogelijk slotoffensief van SHO.

Met nog een kwartier op de klok werd een mogelijke handsbal in de Brielse zestien door scheidsrechter Lindhout weggewuifd maar SHO hield de druk erop. Kevin Angel pikte de afgeslagen bal op en redde de eer: 3-1. Omdat bij de thuisclub de pijp leek leeg te raken groeide het vertrouwen bij SHO. Tim de Pender verraste de Brielse afweer, kon op het doel af en bracht Kevin Angel in stelling: 3-2.

En toen was het met nog een minuut of acht te gaan toch weer spannend. Ruim een minuut na zijn tweede treffer bleef Kevin draaien voor het Brielse doel tot hij de opening zag en schoof de bal in de verre hoek: 3-3. In tien minuten tijd zorgde Kevin, die met name in de eerste helft tamelijk onzichtbaar acteerde, ervoor dat SHO na een kansloos lijkende achterstand toch nog met een punt naar huis kon. Het scoreverloop deed wat denken aan de wedstrijd SHO – Brielle van 14 april 2018, SHO keek een half uur voor tijd tegen een 3-1 achterstand aan maar boog dat vervolgens om in een 3-6 overwinning. In de inmiddels vijf ontmoetingen op het Geuzenpark won zowel Brielle als SHO tweemaal en eindigde het nu voor het eerst onbeslist. Gescoord wordt ook altijd, na vijf duels is het doelsaldo 15-14.

SHO: Brian de Vaal; Jeroen Eikelenboom, Danny Kerpel, Dennis Groosjohan, Dennis Outermans; Rowdy Rijsdijk, Robin Winkels, Roy van der Pligt; Kevin Angel Queijo, Sander de Heus, Danny Kanters.