Van braakbal naar zwerfafval!

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
PUTTERSHOEK – Groep 8 van CBS De Schelp in Puttershoek heeft hun natuuruitstapje nuttig afgesloten. Onder begeleiding van een groot aantal hulpouders zijn de kinderen naar Klein Profijt in Oud-Beijerland gegaan om braakballen te pluizen.
 
Ze werden daar vol enthousiasme ontvangen door de vrijwilligers van het Hoeksche Waard Landschap, waaronder nog twee oude bekenden van CBS De Schelp: Henk van Noordwijk en Kor van der Heiden. Na een korte uitleg kon het pluizen van de braakballen beginnen. Dat was in het begin best even wennen, maar al snel klonken er vreugdekreten toen er botjes en schedels van muizen gevonden werden. Onder een microscoop werd dit door de leerlingen verder geanalyseerd. Het was een leerzame les waarin de leerlingen zich verbaasd en verwonderd hebben over de natuur.
 
Aan het einde van de les vertelden de vrijwilligers dat er veel dieren sterven door zwerfafval en ze vroegen de leerlingen om mee te doen aan de actie:HOEKSCHE WAARD SCHOON! Dat hoef je tegen groep 8 geen twee keer te zeggen; betrokken als ze waren gingen ze diezelfde middag fanatiek aan de slag. Het was onvoorstelbaar om te ontdekken dat er in een klein gebied zoveel zwerfafval ligt. In één middag hadden ze bijna vijf zakken vol zwerfafval verzameld. Een dode eend was het bewijs dat de actie echt nodig is. 
 
Groep 8 van CBS De Schelp gaat ervoor! Doen jullie mee?

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren