Veel steun voor herindelingsplan Gemeente Hoeksche Waard

330

ZUID HOLLAND – Bij de behandeling van het voorstel van Gedeputeerde Staten om de Minister een herindeling tot één Hoeksche Waardse gemeente te adviseren twijfelde enkele politieke partijen nog maar gaat de Provinciale Staten van Zuid-Holland af op een ruime meerderheid voor één gemeente Hoeksche Waard. Dat bleek op woensdagavond 15 februari in de Statencommissie. 

De fusie van Hoeksche Waard zou op 1 januari 2019 moeten ingaan. Volgende week woensdag 22 februari besluit de provincie definitief. Voorafgaand aan de bespreking van de bestuurlijke toekomst van de Hoeksche Waard, spraken diverse wethouders, raadsleden en een woordvoerder van het Burgercomité Hoeksche Waard in om hun standpunt kenbaar te maken. Gedupteerde van der Sande melde ook nog niet af te gaan op Peilingen die de gemeente Cromstrijen, Binnenmaas en Korendijk houden.

Op 22 februari zullen Provinciale Staten een besluit nemen over het herindelingsadvies van Gedeputeerde Staten. Als de Provinciale Staten instemmen, hebben de Tweede en Eerste Kamer later dit jaar het laatste woord over de fusie.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.