Raad Binnenmaas stemt unaniem in met komst hogere windmolens van 187 meter

0
633

Maasdam – De gemeenteraad van Binnenmaas heeft maandagavond ingestemd met een voorstel om de hoogte van vijf geplande windmolens te verhogen van 160 een 187 meter. Pas vanaf die hoogte zouden de turbines rendabel zijn. De windmolens komen langs de Oude Maas tussen Heinenoord en Puttershoek.

Het college van burgemeester en wethouders maakte de partijen duidelijk dat de provincie de regie zou overnemen als de raad niet akkoord zou gaan met de verhoging. Dan zouden de molens meer dan 200 meter hoog kunnen worden.

Tegenstanders dreigen naar de Raad van State te stappen, ze vrezen onder meer dat hun woningen minder waard zullen worden. Een bodemdeskundige waarschuwde zelfs dat de windmolens zouden kunnen omvallen.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.