Aandacht voor ‘onze voorouders’. In De Bibliotheek Hoeksche Waard in de Rembrandt

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Hoeksche Waard – De historische verenigingen de bibliotheek vragen deze maand aandacht voor ‘onze voorouders’. In De Bibliotheek Hoeksche Waard in de Rembrandt is op donderdagochtend 9 maart een workshop over  stamboomonderzoek voor beginners.

Deze ochtend is bedoeld voor iedereen die iets meer wil weten over zijn eigen familiegeschiedenis. Familieonderzoek is spannend en kan zelfs verslavend zijn. Je ontdekt allerlei bijzonderheden over je voorouders. Waar woonden ze en wat deden ze voor de kost? Deze bijeenkomst in de bibliotheek is een mooie eerste aanzet om zelf te beginnen met een onderzoek. Stamboomonderzoek is een boeiende hobby, die in vele variaties kan worden beoefend. Op papier of ook heel goed per computer. En wie wil kan tot op hoge leeftijd met deze hobby doorgaan.  

Veel mensen willen graag meer weten over de geschiedenis van hun familie en voorouders. Duik in de geschiedenis en vind je eigen voorouders. Hoe pak je dat aan? Op deze workshop stamboomonderzoek voor beginners geeft genealoog-onderzoeker Leonard van Kessel tips en trucs. Hij vertelt over de bronnen die u daarvoor moet raadplegen. Wie een laptop heeft, kan deze mee nemen om direct zelf het vertelde in praktijk te oefenen. Neem ook gegevens over grootouders mee, bijvoorbeeld geboortedata of familieberichten.

Donderdagochtend 9 maart 10 uur tot 12 uur in De Bibliotheek Hoeksche Waard in De Rembrandt | Rembrandtplein 1 | 3262 HW Oud-Beijerland |. De toegang is € 6 | € 3 korting met je biebpas.

Aanmelden via www.debhw.nl, of [email protected] of in de bibliotheek is noodzakelijk.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.