Waterschap heeft alle boezemkades geïnspecteerd

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read
Gebiedsbeheerder inspecteert een boezemkade - Foto WSHD

Afgelopen weken hebben de gebiedsbeheerders van het Waterschap Hollandse Delta alle boezemkades nauwlettend geïnspecteerd. Boezemkades zijndijken die rondom een polder liggen en waar het water uit de polder naar toe wordt gepompt. Het hebben geen rol bijhet beschermen van het land tegen water uit zee of de grote rivieren. Maar ze zijn wel nodig om het overtollige water uit de polders te houden.

Bij deze zogeheten diginspectie geven de beheerders alle ongewenste situaties met een foto en een plaatsaanduiding direct door aan een medewerker op kantoor. Dat kan een verzakkingzijn, of een stuk grasmat dat beschadigd is, een illegaal bouwwerk, zwerfvuil, of boompjes of distels die hier spontaan zijngaan groeien. Na de melding gaat de onderhoudsaannemer aande slag om de schade te herstellen. Ook kan het zijn dat er eenmuskusrattenvanger wordt ingeschakeld, als er sporen van muskusratten zijn gevonden. Kleinere beschadigingen pakt hetwaterschap in eigen beheer aan.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren