Bloedeloos gelijkspel voor ZBVH bij het Rotterdamse RDM.

Rotterdam – In de uitwedstrijd bij de Rotterdamse v.v.RDM op Heijplaat kwam ZBVH, in een matige wedstrijd, niet verder dan een saai 0-0 gelijkspel.

De Zuid-Beijerlandse Combinex-formatie begon aanvankelijk nog redelijk aan de wedstrijd maar naarmate de eerste helft vorderde zakte het spelpeil van de Borremans/Rollof- elf naar een bedenkelijk niveau. Het laaggeklasseerde RDM had zelfs de meeste dreiging en het was aan de weer uitstekende ZBVH doelman Jordi Verkerk te danken dat de Rotterdamse tegenstander in de eerste helft niet tot scoren kwam. De beste redding van de nog steeds pas 18-jarige getalenteerde Hercules doelman was op slag van rust toen hij een steenharde volley uit het kruis ranselde. ZBVH stelde daar weinig tegenover en kwam niet verder dan wat mislukte afstandsschoten zodat de rust werd bereikt met de brilstand.

Een oorzaak van het matige spelniveau zou misschien kunnen zijn dat hier de twee ploegen op het veld stonden met de laagste gemiddelde leeftijd van de 4e klasse G. Beide ploegen brachten elk 6 tieners in het veld en zo’n jeugdige samenstelling zorgt meestal niet voor stabiele prestaties. Met name de Borremans-formatie wisselt verbazingwekkend goede wedstrijden af met partijen waar weinig lukt. Zo speelde ZBVH afgelopen dinsdagavond een wedstrijd bij SCO’63 en won daar met vaak oogstrelend voetbal met 1-3. Omdat ambitieuze trainer Borremans veel vraagt van zijn spelersgroep met meestal twee wedstrijden per week en nog een pittige donderdagavondtraining, lijkt Hercules met name op de zaterdagen soms de fysieke en mentale frisheid te ontberen. Toch zijn duidelijk de contouren waarneembaar van het voetbal wat op termijn moet leiden tot betere resultaten. Borremans is absoluut op de goede weg, maar de ontwikkeling van zo’n jonge groep gaat nu eenmaal met vallen en opstaan.

De tweede helft tapte ZBVH wel uit een ander vaatje. Borremans had wat omzettingen gepleegd en dat sorteerde duidelijk effect. Nu hadden de Zuid-Beijerlanders duidelijk optische voordelen en zag het spel er een stuk verzorgder uit. Toch leek de echte overtuiging te ontbreken. Wel waren nu de beste kansen voor Hercules. maar schoten van Pirmin Buitendijk en aanvoerder Ferdinand Cats gingen rakelings naast het RDM-doel en invaller Justus Lagendijk stuitte op de Rotterdamse doelman. Omdat de ZBVH-verdediging eigenlijk niets meer weggaf, was en bleef de 0-0 stand tot het einde op het scorebord.

Met dit gelijkspel vind ZBVH zich nu terug op de zesde plaats van de ranglijst. Volgende week speelt ZBVH uit bij het op de vijfde plaats staande NTVV uit Nieuwe Tonge.
ZBVH; Verkerk– De Jong (Konijnendijk), Bakker, Cats, Burger– Breure, Thomas Jongenotter (V.d.Lavoir), Jesse Jongenotter– Van der Weijden, Buitendijk, Jimmy Andeweg ( Justus Lagendijk).