Slap Piershil pijnlijk onderuit

NIEUWENHOORN – Stuurloos, onsamenhangend en ongeïnspireerd. Kwalificaties die passen bij de wanprestatie van Piershil op bezoek bij Nieuwenhoorn. Dat slechts een 3-1 nederlaag werd geleden kan gerust een klein wonder worden genoemd. De thuisploeg verbaasde zich over alle vrijheid, het sneed keer op keer als een mes door de defensie. De score werd geopend na 14 minuten door Tom Sleeuwenhoek, vier minuten later maakte Jordy Braber er al 2-0 van. De verbazing bij de thuisclub leidde tot verslapping, Piershil kon in die fase enkele kansen laten noteren. Vijf minuten voor rust was het toch Nieuwenhoorn dat het net weer wist te vinden. Doelman Konings moest lossen op een vrije trap, verdediger Danny Kraijema bepaalde de ruststand op 3-0.

Al na een minuut in de tweede helft had Braber alle tijd om de scoren, zijn mislukte stift kwam bij de reeds verslagen Konings in de handen. De doelman van Piershil werd daarna de grote man, liefst zeven 100% kansen wist hij onschadelijk te maken. Invaller Jacco Vink redde een kwartier voor de eer voor Piershil (3-1), met opgelegde kansen voor Van Dijk, Koedam en Both had het eenzijdige duel een miraculeuze eindstand kunnen krijgen. Voor Piershil wordt het tijd de rug te rechten en de titel ‘vriendenploeg’ eer aan te doen. Ondanks de vele afwezigen en het stoppen van aanvoerder Singor lijkt er van een ondergrens geen sprake meer. Supporters hoopten vandaag op enige eerzucht binnen de ploeg, vergeefs. ,,Een slappe hap”, zo kon trainer Verhoeven er verder weinig aan toevoegen.