Ventura Sport verliest strijd om promotie

STRIJEN – Zaterdag was het alles of niks, in de finale van het zaalseizoen speelde Ventura Sport tegen Nexus uit Schiedam. Het werd een spannend schouwspel tussen beide ploegen, na de reguliere tijd was de beslissing nog niet gevallen. In de verlenging was het Nexus dat aan het langste eind trok en won met 18-21. Hierdoor heeft Ventura Sport de promotie naar de 2e klasse mis gelopen.

Ventura Sport ging toch wel als underdog de wedstrijd in tegen Nexus, maar de ploeg was vastberaden om een goed resultaat neer te zetten. Nexus startte beter aan de wedstrijd en nam snel een 0-2 voorsprong. Tot aan 4-4 ging het redelijk gelijk op, waarna Nexus een gaatje sloeg naar 4-7. Ventura Sport bleef hard werken en kwam weer terug bij 10-10. Nexus maakte snel weer de 10-11 en kort voor rust miste de ploeg van trainer Arthur Buitendijk een aantal kansen om gelijk te komen.

Nexus was de bovenliggende partij in de 1e helft geweest maar Ventura Sport zat nog in de wedstrijd en het was zaak om de 2e helft te blijven korfballen en de kansen te pakken die er wel degelijk waren. Tot aan 14-14 ging de strijd weer gelijk op en er zat een hoop spanning, zowel op het veld als op de tribune. Bij deze stand kreeg Ventura Sport meer grip op de wedstrijd en was het laatste kwartier licht de bovenliggende partij. Ondanks meerdere kansen voor Ventura Sport was het wederom de ploeg uit Schiedam die weer de voorsprong nam 15-17. Ventura Sport was toch weer in staat om de stand gelijk te trekken bij 17-17 met nog 2 minuten te spelen. In de laatste minuut scoorden beide ploegen nog, maar de scheidsrechter besloot beide treffers af te keuren waardoor de 17-17 eindstand op het scorebord kwam.

Omdat de wedstrijd een winnaar moest krijgen werd er 2 x 5 minuten verlengd. Ventura Sport leek aan de goede kant te zitten en in een verlenging is het zaak om de eerste goal te maken. Vaak is het zo dat de spanning dan er vanaf valt, helaas voor de Strijenaren was het wederom Nexus wat de voorsprong nam, maar Ventura Sport kwam weer langszij bij 18-18. Hierna stokte de doelpuntenmachine van Ventura Sport en was het Nexus wat het beslissende gaatje pakte naar 18-21. Na het laatste fluitsignaal was de teleurstelling groot, voor het 2e jaar op rij grijpt de ploeg van trainer Arthur Buitendijk naast de prijzen. Al met al heeft Nexus de gehele wedstrijd voor gestaan en lijkt het op het eerste gezicht een terechte uitslag, echter was de nasmaak wel zuur. Daar Ventura Sport met name in het laatste gedeelte van de 2e helft voldoende kansen had om de wedstrijd te beslissen.

Lang kan er niet getreurd worden, daar a.s. zaterdag alweer de eerste wedstrijd op het veld op het programma staat. Dit zal zonder Annemieke van Dongen zijn, zij speelde (voorlopig) haar laatste wedstrijd i.v.m. een zwangerschap. Ventura Sport staat in de veldcompetitie bovenaan en heeft nog voldoende om voor te gaan. Al zullen de komende 2 wedstrijden gelijk beslissend zijn voor het verdere verloop. Met 2 moeilijke wedstrijden tegen Dijkvogels en ADO voor de boeg zal het resultaat bepalend zijn voor het vervolg. Al eerste komt Dijkvogels op bezoek in Strijen a.s. zaterdag, de wedstrijd begint om 15.30 uur in Strijen.

Doelpuntenmakers: Jonah Sanderse 6, Arnold in’t Veld 5, Siebe Buitendijk 2, Marlissa Seton 2, Naidja van Aelst/Annemieke van Dongen/Jolien Berrevoets 1