Bovenweg in Strijen vanaf zaterdag afgesloten voor gemotoriseerd verkeer door Groenlinks Strijen

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

STRIJEN – Door de onveilige verkeerssituatie en de bedreiging voor prettige recreatie op de Bovenweg in Strijen ziet GroenLinks Strijen zich genoodzaakt om de Bovenweg af te sluiten voor gemotoriseerd wegverkeer.

Volgens fractievoorzitter Caroline Smeets is de weg gelukkig al afgesloten voor alle vrachtverkeer. De weg is echter dermate verouderd dat deze niet meer voldoet aan de verkeersstroom van gemotoriseerd wegverkeer in combinatie met recreatieve wandelaars en fietsers. De Waleweg is hier bijvoorbeeld wel voor aangepast waardoor daar wel sprake is van een veilige verkeerssituatie. Dit is niet mogelijk bij de Bovenweg.

De noodzaak van de afsluiting van de Bovenweg is al 2 jaar geleden door de gemeenteraad in Strijen met een motie onderstreept. Echter is het nog steeds niet gelukt om deze motie uit te voeren. Waterschap en de gemeente Strijen lijken hier samen niet uit te kunnen komen.Daarom heeft GroenLinks Strijen besloten de benodigde verkeersborden zelf aan te schaffen en te plaatsen.
Hierdoor kunnen kinderen veiliger naar school fietsen en kan er ontspannen worden gefietst en gewandeld. Deze borden gaat GroenLinks Strijen zaterdag plaatsen op de Bovenweg.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren