Zinkweg gelijk tegen NTVV

Oud-Beijerland – Bij een 1-0 voorprong kreeg thuisploeg Zinkwegse Boys kans op kans om de de 2-0 aan te tekenen. Meerdere 1 op 1 inzetten werden verprutst en het was tegenstander NTVV die in de 72e minuut uit een vrije trap nota bene zijn eerste en achteraf enige bal op doel binnen schoot. Ondanks dat ZWB hierna nog megakansen op de winst kreeg bleef het bij een 1-1 gelijkspel.

Zinkwegse Boys zette vanaf de aftrap direct druk op de goal van de ploeg uit Nieuwe Tonge. Nadat in de 3e minuut Peter van Dam de eerste kans door de keeper gekeerd zag worden, kregen de Boys in de volgende fase beste kansen uit een serie corners. De eerste 5 corners werden niet benut maar in de 11e minuut was het uit corner nr.6 wel raak. Kevin Brasser zag zijn inzet door een verdediger van NTVV het laatste tikje gegeven worden en het stond 1-0. Ook hierna was het eenrichtingsverkeer op de goal van NTVV en het was wachten op de 2-0 .Na een serie halve kansen had vooral William Benard de trekker over moeten halen. In de 34e minuut werd hij door Kevin Brasser, via een steekpass, alleen voor de keeper gezet. Hij schoot echter tegen de keeper aan. Vier minuten later was het linksback Jeroen de Kruyk die met een lange bal Benard wederom 1 op 1 voor de keeper zette. Helaas belandde de inzet via de keeper net naast de verkeerde kant van de paal. Op slag van rust leek Peter van Dam, op aangeven van Ronald van Ruiven, eindelijk de bevrijdende 2-0 binnen te koppen. Op aangeven van de grensrechter werd de goal echter wegens buitenspel geannuleerd.

Na de thee een zelfde spelbeeld. Zinkweg was continu in balbezit maar de afronding liet weer te wensen over. De 2 beste kansen waren voor Ronald van Ruiven en Mike Fiere. In de 51e minuut onderschepte Ronald van Ruiven een door de keeper losgelaten eerste inzet. Hij mikte helaas te gehaast over. Even later kopte Mike Fiere, op aangeven van Ronald van Ruiven, geheel vrijstaand centimeters naast. Toen in de 72e minuut NTVV een kansrijke vrije trap kreeg, hield het Zinkwegpubliek zijn hart vast. Deze 1e bal tussen de palen viel onwaarschijnlijk in 2e instantie binnen. Hoe diep kan een gifbeker door een kansen missende ploeg leeg gedronken worden? Richting de slotfase was het wederom een eenrichtingsverkeer op de goal van NTVV. De uitblinkende keeper wist een serie cornerballen te keren en in de 90e minuut een bal nog op de doellijn te klemmen waardoor er na het laatste fluitsignaal aan de Zinkweg een juichende ploeg uit Nieuwe Tonge met een 1-1 gelijkspel van het veld stapte die een ontgoochelde thuisploeg achterliet.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.