NSVV kan niet winnen van hekkensluiter Alblasserdam

Redactie Hoeksch Nieuws
6 Min Read
Niek van Kuik uit Strijen maakte het enige doelpunt voor NSVV

NUMANSDORP – Nadat NSVV een goede eerste helft had gespeeld in de huidige competitie, zag het er naar uit, dat men vrij relaxed de competitie zou kunnen uit spelen. De waarheid is echter anders gebleken. Tot vandaag werden in de tweede competitiehelft slechts 6 schamele puntjes verzameld en moet met angstige blikken naar beneden worden gekeken. Directe degradatieplaatsen liggen nog een flink stuk van de Numansdorpers verwijderd, maar de nacompetitie tegen degradatie komt angstig dicht naderbij en een overwinning op hekkensluiter Alblasserdam zou NSVV weer wat lucht geven.

Alblasserdam kon vrijuit spelen en deed dat met veel enthousiasme. Immers zij hadden dit seizoen pas twee maal het zoet der overwinning geproefd en zij wilden dit graag nog een keer mee maken. Ook NSVV speelde vol vuur, maar doordat het spel nogal onzuivere trekken vertoonde, lukte het niet om de thuisclub van zich af te schudden. Beide ploegen kregen wel kansen, maar tot afronden kwam het niet. De eerste kans was voor de thuisclub, maar Maarten de Zeeuw strandde op Melvin Kruijthof. Aan de andere kant stuitte een schot van Sjoerd Hofstede af op de verdediging. In de beginfase was een afstandsschot van Peter van de Woerd, waarop Melvin Kruijthof attent reageerde, noemenswaardig evenals een venijnige schuiver van Kelvin van der Giesen, die net naast ging, nadat hij door Niek van Kuijk was aangespeeld. Kelvin van der Giesen was ook dicht bij een doelpunt, maar hij kopte een voorzet van Niek van Kuijk te zacht in.

Zo leek de eerste helft op een brilstand af te stevenen. Maar het venijn zat ook nu in de staart, want de toeschouwers werden in de slotfase getrakteerd op twee doelpunten. Een schot van Peter van de Woerd stuitte af op de verdediging, maar de bal belandde voor de voeten van Leroy Rubio-Rijsdijk, die geen moeite had om de bal in het garen te tikken; 1 – 0.

De koek was echter nog niet op. Eerst werd een inzet van Sjoerd Hofstede nog door doelman Schutte  gekeerd, bij de volgende aanval was het raak. Sjoerd Hofstede soleerde aan de linkerkant door de verdediging en zijn voorzet werd door Niek van Kuijk via de lat in het doel gewerkt; 1 – 1.

De tweede helft begon met het nodige doelgevaar. Leonard Bruynzeel was dicht bij een doelpunt, maar zijn schot ging voorlangs, nadat hij fraai door Sjoerd Hofstede was aan gespeeld met een pass over de hele. Aan de andere kant kreeg Melvin Kruijthof een vrije schop niet klemvast, maar de bal kon door de NSVV-verdediging nog tot hoekschop worden verwerkt. Deze hoekschop draaide vervaarlijk de doelmond in, maar Leonard Bruynzeel kon de bal van de lijn koppen.

De thuisclub was daarna nog gevaarlijk bij een kopbal van Maarten de Zeeuw, die net over ging nadat de bal vanaf de zijlijn goed was voorgetrokken. Het spel golfde zo op en neer. Marco van Daalen was aan de andere kant nog een keer gevaarlijk, toen hij de verdediging van Alblasserdam te snel af was. Hij moest echter te veel naar buiten uitwijken. Zijn voorzet bereikte geen medespeler, zodat deze goede kans teloor ging.

De beste kans kreeg NSVV in de 77e minuut, toen Sjoerd Hofstede Marco van Daalen aanspeelde; hij ging alleen op de keeper af, maar zijn inzet vanuit een moeilijke hoek werd gepareerd. Jammer was het, dat hij de vrijstaande Kelvin van der Giesen niet had opgemerkt. Dezelfde Marco van Daalen zag zijn kopbal na een hoekschop van Niek van Kuijk op de lijn gekeerd. Maar aan de andere kant ontsnapte NSVV aan een tegendoelpunt, toen Leroy Rubio-Rijsdijk een haarlok te kort kwam om een voorzet vanaf de linkerflank in het doel te koppen.

Zo eindigde de wedstrijd in een gelijk spel, iets waarbij gezegd kan worden, dat de Numansdorpers hier niet erg veel mee zijn opgeschoten. Volgende week wacht Piershil, dat dan aan de Wilhelminastraat zijn opwachting komt maken. De eerste wedstrijd wel verdiend verloren. We troffen toen een tegenstander, die toen een prima partijtje voetbal op de mat legde. De hoop is gevestigd op het feit, dat de Korendijkers de laatste weken uit vorm zijn. Immers de laatste zes wedstrijden werden niet gewonnen en ook vandaag beet het tegen DCV in het zand, ondanks dat de Krimpenaren een groot deel van de match met tien man speelden. Hoop doet leven, dus laten we optimistisch blijven en hopen, dat we het tij kunnen keren. De aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.

Opstelling NSVV:
Melvin Kruijthof, Michael Nijssen, Yoeron van der Ree, Marco Mann (54e Boyd van Andel), Arjan van Gurp, Roderick Bekker (60e Marco van Daalen), Niek van Kuijk, Leonard Bruynzeel, Jeroen Voshart, Kelvin van der Giesen, Sjoerd Hofstede

Ruststand:          1 – 1
Eindstand:          1 – 1

Scoreverloop:
43e min.          1 – 0         Leroy Rubio-Rijsdijk
45e min.          1 – 1         Niek van Kuijk


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren