Knappe overwinning Strijen op Heerjansdam

STRIJEN – Na de uitglijder tegen Pelikaan was de Strijense P G Security Systems equipe erop gebrand haar trouwe supportersschare te tonen dat dit een missertje bleek.

Vanaf het begin van de wedstrijd tegen koploper Heerjansdam werden de Dammers onder druk gezet en de Strijense verdediging stond weer als een huis. In de 18e minuut kwam de verdiende Strijense voorsprong, toen de weer ouderwets op dreef zijn de Aaron Peres Maria wederom zijn hielen liet zien aan zijn tegenstander en de bal panklaar legde voor Desi Sanderse. Op de rand van het strafschopgebied kon hij slechts met een overtreding afgestopt worden. De na dit seizoen stoppende Vincent Monster schoot de toegekende vrije trap feilloos in de kruising, waarmee hij zijn oude club pijn deed. Vervolgens golfden de aanvallen over en weer en kwam Vincent Francke een teenlengte tekort om de voorlangs gaande inzet van Ronald Ouwens alsnog tot doelpunt te bekronen.
In de 41e minuut kwam Strijen zelfs op een 2-0 voorsprong toen handenbinder Sharlton Sambo zich vrij speelde en met een dieptepass Aaron Peres Maria voor keeper Sander Schreuder plaatste. Na de keeper omspeeld te hebben was het een koud kunstje de bal binnen te schieten.

Na de rust bleef Pascal Burger geblesseerd achter in de kleedkamer en moest de Strijense verdediging attent zijn op de alles op de aanval gooiende Heerjansdamse ploeg. Justin de Man en Niels Konijnenburg wisten het gevaar in te dammen en als vanouds stond Natoe dos Santos paraat om zijn doel schoon te houden o.a. op een kopbal van Ronald Ouwens en een inzet van Paul Scheurwater die hij uit de kruising tikte. Pech had Heerjansdam in de slotfase toen Gert Jan Plaizier op de lijn staande een inzet uit het doel werkte inplaats van de bal over de doellijn te werken. De 20-jarige scheidsrechter T.J. Groenendijk uit Middelharnis was de uitblinker in de mede door zijn optreden sportieve wedstrijd.

Na afloop van de wedstrijd was er nog meer goed nieuws voor de Strijense kanaries. Subsponsor Technische Unie tekende de nieuwe overeenkomst en gaat door als sub sponsor van de v.v. Strijen.Strijen gaat op 22 april op bezoek in Hellevoetsluis, dat reeds in het bezit is van de 2e periodetitel in de met de week spannender worden 2e klasse D, waarin Heerjansdam en Nieuwenhoorn nu de koppositie delen.
Strijen heeft zich weer genesteld op een prachtige 5e plaats.

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je danĀ hierĀ in voor onze gratis nieuwsbrief.