Zinkwegse Boys herpakt zich tegen Herkingen’55.

Na een solide eerste helft en een zakelijke 2e helft wist Zinkwegse Boys uit tegen Herkingen’55 met 0-3 te winnen. De eindstand stond bij rust al op het scorebord en in de 2e helft, waarin spelers die qua kaarten op scherp stonden naar de kant gehaald werden, gebeurde er weinig schokkends meer.

De Boys hadden in deze wedstrijd een bliksemstart want al na 1 minuut en 14 seconden lag de bal in het Herkingse doel. Koen van der Ende zette over rechts goed door en leverde vervolgens een afgemeten voorzet af op de vrijstaande William Benard. De laatste rondde strak af, 0-1. De thuisploeg wist even later over de rechtervleugel door te breken maar het eindschot was niet gevaarlijk genoeg om ZWB-keeper Stephan van Ruiven te verontrusten. Hierna waren er weer kansen voor o.a. Ronald van Ruiven en Koen van der Ende maar de Herkingse keeper stond zijn mannetje. Sander van Hamburg kopte in de 18e minuut binnen maar hij beging hierbij een duwfout waardoor de treffer geannuleerd werd. In de 25e minuut kwam Zinkweg wel weer tot scoren en hoe. Een schitterende aanval werd door Ronald van Ruiven opgezet. Hij stuurde William Benard over links de diepte in. Deze haalde de achterlijn en zette voor op de inkomende Koen van der Ende. Deze kopte de bal schitterend tegendraads binnen, 0-2. Na wat mogelijkheden over en weer was het in de 41e minuut Koen van der Ende die naar de grond gewerkt werd in de 16 meter. De toegekende strafschop werd door van der Ende zelf benut waardoor er met 0-3 thee gedronken werd.

In het eerste gedeelte van de 2e helft was ZWB nog een paar keren gevaarlijk. Een tweetal inzetten uit corners werden door de keeper van de thuisploeg knap onschadelijk gemaakt en Ronald van Ruiven schoot even later nog wel een bal in het net maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel. Zinkwegtrainer Mark Smeding haalde vervolgens Kevin Brasser, Sander van Hamburg en Koen van der Ende naar de kant waarna thuisploeg Herkingen’55 in de slotfase zijn beste kans van de wedstrijd kreeg. De spits zag 1 op 1 met Stephan van Ruiven zijn inzet gekeerd worden door de ZWB-goalie waardoor het bij een 0-3 overwinning voor Zinkwegse Boys bleef.