Trekkertrek Zuid-Beijerland de 10e editie! 

595

ZUID-BEIJERLAND – Op vrijdag 26 en zaterdag 27 mei wordt voor de tiende keer een trekkertrekwedstrijd in Zuid-Beijerland georganiseerd. Omdat het de 10e editie is, is het dit jaar twee dagen spektakel. De wedstrijd vindt plaats aan de Hogeweg 2 en heeft 200 deelnemers met trekkers in alle soorten en maten. Al steigerend en met grote rookpluimen zal op twee banen de strijd worden gevoerd in diverse gewichtsklassen. De organisatie verwacht net als in 2015 ruim 3000 bezoekers. 

Bij een trekkertrekwedstrijd is het de bedoeling dat je met je trekker de sleepwagen zover mogelijk over de baan trekt. Een sleepwagen is een zelfrijdende wagen die steeds meer weerstand opbouwt, zodat de trekker steeds harder moet gaan trekken. Haal je de 100 meter? Dan heb je full pull. In de standaardklassen, ook wel boerenklasse genoemd, doen veel oudere niet opgevoerde trekkers mee waar normaal mee op het land wordt gewerkt. Deze kunnen niet terugschakelen tijdens de trekpoging wat zorgt voor brullende motoren, rook en steigerende trekkers. Ook is er een spectaculaire sportklasse met opgevoerde trekkers, een girlpowerklasse voor de dames, een 4wd autoklasse en duotrek: met twee trekkers voor de sleepwagen.

Ook dit jaar is er op vrijdag, na het enorme succes van twee jaar geleden, een spectaculaire wedstrijd met opgevoerde vrachtwagens voor het Nederlands kampioenschap. 

Aansluitend aan de wedstrijd wordt er op vrijdagavond een groots jubileumfeest gehouden in de tent met DJ René van Dalen! Op zaterdag is er aansluitend aan de wedstrijd tevens een tentfeest. Deze wordt in samenwerking met de Plattelands Jongeren Hoeksche Waard georganiseerd en met de DJ’s van Qmusic zal het dak eraf gaan. 

Ook aan de kinderen is gedacht: er is een skelterbaan, een zweefmolen, een mega krijtbord, diverse springkussens en kinderen kunnen worden geschminkt. Voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar wordt er op zaterdagmiddag een leuke Kinder trekkertrek georganiseerd. De skelters zijn ter plekke aanwezig en er zijn leuke prijzen te winnen. 

De wedstrijd start vrijdag om 17:00 uur en zaterdag om 11:00 uur. De entree bedraagt € 7,50 en voor 2 dagen is er een combikaart voor € 10,00. Kinderen tot 12 jaar zijn gratis. Ook het parkeren op het naastgelegen terrein is gratis. In de tent en op het terrein kan gegeten en gedronken worden met het hele weekend een exclusieve Trekkertrek-Snack.

Bezoek voor meer informatie: www.trekkertrekzuidbeijerland.nl


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.