Echtpaar Dijke – Alewijn uit Nieuw-Beijerland 65 jaar getrouwd.

0
340

NIEUW-BEIJERLAND – Zondag 16 april 2017 waren de heer en mevrouw Dijke – Alewijn uit Nieuw-Beijerland 65 jaar getrouwd.

Burgemeester Servaas Stoop is het bruidspaar woensdagmorgen 19 april persoonlijk wezen feliciteren met dit briljanten huwelijksjubileum. Namens de gemeente kreeg het bruidspaar een heerlijke fruitmand.

Het bruidspaar is geboren en getogen in Rotterdam-Zuid. Ze woonden in dezelfde buurt en kennen elkaar al vanaf jongs af aan.

Na de oorlog zijn zij elkaar een aantal jaren uit het oog verloren omdat mevrouw Dijke voor TBC moest kuren in Berg en Bos en omdat meneer Dijke voor militaire dienst drie naar Indië werd gestuurd. Na terugkeer kwamen zij elkaar weer tegen en  werd er op 16 april 1952 getrouwd in het Stadhuis van Rotterdam.

Het bruidspaar heeft twee dochters en twee zonen gekregen, die weer voor 6 kleinkinderen hebben gezorgd. Op 25 maart 2017 is het eerste achterkleinkind geboren en het tweede wordt in juli verwacht.

De heer Dijke heeft in de scheepsbouw (RDM) als werktuigbouwkundige gewerkt en later bij Akzo Nobel in de Botlek als onderhoudsmonteur. Mevrouw Dijke heeft voor de kinderen en het huishouden gezorgd.

In december 1999 is het bruidspaar in Nieuw-Beijerland komen wonen, waar al familie woonde. Het bruidspaar woont er nog steeds zelfstandig en naar volle tevredenheid.

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.