Een rondreis langs 15 schilders in Galerie de Opkamer

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Maasdam – Op zondag 7 mei om 15.00 uur wordt in Galerie de Opkamer, Merwedestraat 21, Maasdam, de expositie “Vol van verf” geopend met werk van vijftien schilders.

De rondreis langs deze 15 schilders begint met een vraaggesprek  tussen Eelse Bies en Marieke Verkerke. Marieke maakte een boekje ter ere van deze nog niet beroemde schilders waarin zij vertelt waarom zij vol van verf zijn. Zij portretteerde alle schilders in woord en beeld. Zij komen regelmatig in het atelier van Marieke om te schilderen.Marieke Verkerke tekent, schildert en schrijft.

Een paar jaar geleden ruimde zij haar garage leeg en maakte er een schildersatelier van. Op deze plek biedt zij ruimte aan mensen die willen beginnen met het schilderen in acryl of voor schilders die thuis weleens vastlopen en graag in groepsgezelschap inspiratie en begeleiding krijgen.

Er wordt niet gewerkt volgens een voor opgezet plan. Alles draait om de eigen inbreng. Ieder stelt zichzelf een eigen opdracht. Het is dan ook een cursus in schilderen voor mensen die niet van cursussen houden.

Marieke schreef en illustreerde een aantal boekjes:

Het meisje zonder handen | zeven schilderijen naar een sprookje van de gebroeders Grimm (2015),

Olifant op zolder | prentenboek (2015) en Schrijf Zelfs | korte verhaaltjes (2016).

Het boekje “Vol van Verf” wordt tijdens de opening gepresenteerd. De expositie duurt tot eind juni.

De galerie is verder open op zondag 4 juni van 12.00-17.00 uur en op afspraak: [email protected] / 0638928155. Zie ook: www.galeriedeopkamer.nl

 

 

 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.