Column: Wolken

Jacqueline
3 Min Read

Maakt u nog weleens tijd om buiten even stil te staan en een blik omhoog te werpen…?

De Hollandse wolkenluchten kunnen soms zo mooi zijn! Doet mij altijd aan vroeger denken, als kind lag ik dan op de speelwei van het plaatselijke zwembad met vriendinnetjes en dan zochten we de hemel af naar bijzonder gevormde wolken. Hartjes, dieren, wat je er maar in zag.

Op social media zie je zulke prachtige foto’s en hier in de Hoekse Waard gewoon live! Prachtige luchten, die je doen beseffen hoe weids het uitzicht hier is en hoe je eigenlijk moet genieten van deze kleine en tegelijk grote natuur elementen.

Naast de meestal witte wolken is er nog het fenomeen “roze wolk”….. die waar je zo zalig op kan leven en ook weer af kan donderen (sorry, maar dat gaat nu eenmaal nooit zachtjes ) De roze wolk als je verliefd bent en toch wel wat scheurtjes begint te zien of voelen in het prille geluksgevoel. Of die roze wolk voor de net bevallen moeders (roze wolk is in deze geldig voor zowel dochters als zonen)als de schattige en meest knappe baby van de wereld hele nachten door kan huilen of de vader steeds niet te vinden is als de luier weer eens vol zit.

Persoonlijk zit ik sinds een tijdje op de rand van zo een roze wolk en met mij zeer veel mensen om dezelfde reden: voetbal….. Feyenoord wordt kampioen! Die rand zeg ik er nog bij, maar het is echt zeker: op deze wolk blijven de supporters voorlopig zitten hoor. Uw columniste houdt van voetbal, als klein kind aan de hand van mijn Pa naar De Kuip en voor altijd verliefd op die club. Als u dat begrijpt dan leest u met plezier en begrijpt u het niet…ik kan dat echt niet uitleggen, het zit in je hart.

Gelukkig heb ik in mijn dorp al veel  vlaggen/uithangborden/enzovoort gezien van deze mooie club en misschien gaan deze blije mensen wel naar de wolkenluchten kijken op zoek naar een schaal J

Dan ga ik nu mijn regenjas opzoeken, want de wolkenlucht die nu hier hangt is nogal donker…..

Jacqueline


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
door Jacqueline
Volg
Jacqueline is al kersverse Hoeksche Waardse vaste columniste van Hoeksch Nieuws
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren