Swim For Tim steun Tim uit Oud-Beijerland en andere ALS patiënten

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Onze broer, zwager en oom Tim van den Berg, een Oud-Beijerlandse man, echtgenoot van Zahira en vader van een prachtige dochter van 13 jaar oud, Amélie, vecht tegen de oneerlijke en helaas nog ongenezelijke ziekte ALS. Hij heeft een zeer agressieve vorm en is sinds het constateren van deze genadeloze ziekte, 1 1/2 jaar geleden, hard achteruit gegaan. Wat begonnen is met moeilijk praten, het niet meer kunnen eten en niet meer kunnen zingen voor Ami, is al doorgezet in de benen en gaat nu ook snel door in zijn armen.

Er is meer onderzoek en geld nodig om ALS te bestrijden. En daar wordt vanuit de medische industrie nog niet voldoende aan gedaan. Waarschijnlijk vanwege het feit dat er aan gemiddeld 1500 patienten niet genoeg te verdienen is. Om toch geld te genereren voor onderzoek tegen deze ziekte gaan een aantal Oud-Beijerlanders ook dit jaar meedoen met de Amsterdam City Swim op  3 september t.b.v. de ALS stichting. Dit onder de vlag van “swimfortim.nl“, vanuit Tims werkgever Flexfront.

Ook zijn neef en nicht, Mats en Kirsten, zullen meedoen aan de City Swim. Om mee te kunnen zwemmen, moeten ze wel een sponsorbedrag in leggen. Wij zoeken hier dus sponsors en sponsorgelden voor. Wilt u hen sponsoren? Dan kan dat door een bijdrage te storten op rekeningnummer NL21ABNA0463805585 t.n v A. Zeef inzake ALS. Heeft u een ander idee of geste om geld te genereren voor dit doel, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen via Facebook . Onze kanjers gaan hun uiterste best doen.
 Voor Tim komt de genezing waarschijnlijk te laat, maar we hopen en vertrouwen erop dat dit voor een volgende generatie dan wel het geval zal zijn. Dit dan mede door uw bijdrage. 
Alvast bedankt hiervoor. Karin & Albert Zeef

Over Tim:

Mijn naam is Tim van den Berg en helaas ben ik getroffen door de verwoestende ziekte ALS. Swim for Tim gaat niet alleen om mij. Deze actie gaat om alle 1500 patiënten in Nederland die met deze progressieve spierziekte kampen. De groep ALS patiënten heeft in ieder geval één overeenkomst: een ernstig gebrek aan tijd. Dit is een harde constatering want ALS is (nog) ongeneeslijk en dodelijk. De gemiddelde levensverwachting bedraagt 3 jaar.

Ondanks dat er nog geen medicatie of adequate behandeling is die de kans op overleven vergroot, wordt er wereldwijd keihard aan gewerkt. Dit kost natuurlijk geld en daarom is ALS de laatste jaren regelmatig in het nieuws. Enerzijds om de bekendheid met ALS te vergroten, anderzijds om ons ervan bewust te maken dat we alleen samen iets kunnen betekenen.

Helaas heeft al deze aandacht tot op heden niet tot de gewenste oplossing geleid. We zijn er dus nog niet! Dat is de reden dat evenementen als de Amsterdam City Swim jaarlijks worden georganiseerd. Gelukkig groeit de omvang en het aantal van dit soort initiatieven om geld in te zamelen rap.

Dat FlexFront, Nationaal Hypotheek Loket en Nationale Waarborg voor de tweede keer de handen ineen slaan en opnieuw met meerdere teams meedoen met de komende editie van de Amsterdam City Swim, raakt mij diep. Maar dit alles is kansloos zonder jouw steun.

Vanzelfsprekend hoop ik dat je nooit met ALS te maken hebt gehad en nooit gaat krijgen. Maar deze sluipmoordenaar is er wel en we moeten deze ziekte dan ook een halt toe roepen.

Ik ga het team aanmoedigen op 3 september 2017 in Amsterdam en vergeet je je niet aan te melden als sponsor?

Mijn dank is groot!

Tim

 

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren