Verdachte inbraak ’s-Gravendeel vast na klopjacht

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

‘s-Gravendeel – Maandag rond 03.10 uur waren agenten binnen een minuut ter plaatse bij een inbraakalarm van een supermarkt aan de Langestraat in ’s-Gravendeel. De overlopen inbrekers trokken vuurwapens en ramden een politieauto op hun vlucht. Na een zoektocht in de uren daarna is één van de verdachten aangehouden.

Vuurwapens

De mannen sloegen op de vlucht in twee snelle Audi’s. Daarbij ramden ze een politieauto en richtten ze vuurwapens op de toegesnelde agenten. De politiemensen trokken hun vuurwapens en schoten. Dat hield de verdachten echter niet tegen. Ze gingen er vandoor.

Politiehelikopter

Bij het grote onderzoek in de omgeving, waarbij ook de politiehelikopter meezocht, vonden ze een van de vluchtauto’s. Die was leeg. Er was daarmee reden om aan te nemen dat één of meerdere daders nog in de buurt waren. In verband van het onderzoek naar deze vuurwapengevaarlijke verdachte(n) werden de omringende wegen en  tunnels in de gaten gehouden en een stuk van de A16 en HSL tijdelijk afgesloten.

Groot onderzoek

Ondertussen begon een groot onderzoek bij de supermarkt om de motieven van de overlopen daders helder te krijgen.  Zo onderzocht een explosievenexpert van de politie de geldautomaat om te kijken of het een plofkraak was. Explosieven werden niet aangetroffen. Uit camerabeelden bleek dat de mannen met zwaar gereedschap ruiten kapotsloegen en zich zo een weg naar de sigarettenbalie werkten. Een groot deel van de buit werd in de omgeving teruggevonden.

Aangehouden

Kort daarna werd in landelijk gebied rondom de afsluiting een verdachte aangetroffen. De 18-jarige Hagenaar is aangehouden en met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. Het onderzoek naar de identiteit van de andere inzittenden is in volle gang. 


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.