Wethouder van der Werf bezoekt 100 jarige Frans Klingeman in Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Het was vandaag – 11 mei 2017 – honderd jaar geleden dat de heer F.C.R. (Frans) Klingeman uit Oud-Beijerland het levenslicht zag. Namens het gemeentebestuur bracht locoburgemeester Ina van der Werf-Weeda een felicitatiebezoek aan de kersverse eeuwling in Het Buiten van de Open Waard, waar de jarige samen met zijn echtgenote A.W. Klingeman-van Kesteren (91) woont.

Hoewel zijn ouders de Nederlandse nationaliteit bezaten, kwam de heer Klingeman in Duisburg (Duitsland) ter wereld. Op het moment dat de bevalling zich aandiende voer het schip met daarop zijn ouders (vader was kapitein van het schip) namelijk in Duitse wateren.

Frans Klingeman ontmoette zijn vrouw bij schoenenzaak Bata, waar hij destijds werkte. Na Rotterdam en Krimpen aan den IJssel woont het echtpaar nu in Oud-Beijerland.

Zijn grote hobby was voetbal… “hij was”, zo vertelt zijn dochter, “een goede voetballer die niet onverdienstelijk speelde bij een afdeling van Spartaan”.

Het echtpaar heeft twee dochters.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren