Extra geld voor gymzaal ‘De Vaert’ in Goudswaard

154

GOUDSWAARD – Gymzaal ‘De Vaert’ in Goudswaard wordt grondig onder handen genomen. De gemeenteraad van Korendijk heeft ingestemd met het voorstel van het college van B&W om fors extra te investeren in het uit 1987 stammende gebouw. Onder andere de verlichting, het sanitair en de plafons worden vervangen en wordt er een gietvloer in de doucheruimten en toiletten aangebracht.

Sportwethouder Paul Boogaard is blij met de aanpassingen: “Het gebouw is ondertussen 30 jaar oud en behoeft onderhoud aan het interieur. Naast het geplande technisch onderhoud kunnen we met het extra beschikbare geld gelijktijdig een aantal werkzaamheden uitvoeren die de belevingswaarde en het gebruikscomfort van het gebouw verhogen. Zo wordt er een automatisch spoelsysteem voor legionellapreventie aangebracht en zonwerende raamfolie op de beglazing in de gymnastiekzaal waardoor de stoffige gordijnen kunnen worden verwijderd. Daarnaast worden extra bergruimten gecreëerd”.

‘De Vaert’ biedt ruimte voor het geven van bewegingsonderwijs voor de beide basisscholen uit het dorp en het beoefenen van diverse binnensportactiviteiten voor verenigingen. Ook aan de uitstraling van het pand zal aandacht worden geschonken. “Het hele gebouw krijgt een nieuw likje verf en ook de buitenzijde van het gebouw wordt van nieuw schilderwerk voorzien. Met de uitvoering van deze werkzaamheden krijgt de gymzaal een frisse en eigentijdse uitstraling, waarmee er weer een kwalitatief goede sportvoorziening ontstaat in Goudswaard” aldus Boogaard.

CDA fractievoorzitter Karoline Vorthoren toonde zich in de raadsvergadering verheugd over de grondige aanpak van de gymzaal: “De gymzaal is een belangrijke voorziening in Goudswaard, niet alleen de scholen maar ook verenigingen zoals Turnlust maken dagelijks gebruik van het gebouw. De gymzaal in Zuid-Beijerland is vorig jaar gerenoveerd, in Piershil begint de verbouw en renovatie van de multifunctionele accommodatie deze zomer en over de gymzaal in Nieuw-Beijerland is de wethouder volop in gesprek. Sport en beweging heeft echt een volwaardige plaats in Korendijk”.

De voorbereidende werkzaamheden voor de uitvoering van dit geplande onderhoud zijn inmiddels opgestart. Het streven is om de werkzaamheden in de zomervakantie van de scholen uit te voeren. Deze uitvoeringsperiode is het meest geschikt, omdat de gymzaal dan niet wordt gebruikt door de scholen en verenigingen.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.