Nieuwe muurschildering in het centrum van Oud-Beijerland

0
956

Oud-Beijerland – Oud-Beijerland is weer een muurschildering rijker. Gemaakt door de kunstenaars Stefan Thelen  en Robin Nas in opdracht van Centrummanagement Oud-Beijerland en gemeente Oud-Beijerland.

Het verteld het verhaal van de Moderne Sabina van Beieren van nu en laat de natuur uit de HW zien.

Sterke vrouw
Hoe zouden we haar nu noemen? Een beauty queen? Kunstenaars Stefan Thele en Robin Nas hebben Sabina van Beieren (1528-1578) afgebeeld zoals ze er nu uit zou zien: de moderne Sabina van Beieren. Deze huidige versie staat voor een sterke, grootmoedige, moderne vrouw. Sabina van Beieren trouwde al op haar zestiende met de stichter van Oud-Beijerland: Lamoraal van Egmont. Samen met hem kreeg Sabina twaalf kinderen. We herinneren Sabina van Beieren als de vrouw die Beijerland haar naam zou geven.

Eeuwig groene weiden
Ze zou er ongetwijfeld trots op zijn om voort te leven in de Hoeksche Waard. In een gebied zo rijk aan groen en water, waar het nu nog steeds niet moeilijk is om voor te stellen hoe de wereld er toen moet hebben uitgezien. Met bomen vol bloesem, eeuwig groene weiden en sloten met kabbelend water. En met bomen, kreken en grienden die zo kenmerkend zijn voor het uitgestrekte polderland- schap. Het is de Hoeksche Waard die op deze muurschildering te zien is – en die hopelijk over vijf eeuwen nog nét zo groen is


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.