Grote belangstelling voor Buurt Bestuurt in Puttershoek

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

PUTTERSHOEK – Afgelopen donderdag vond de startbijeenkomst Buurt Bestuurt Puttershoek plaats. Bijna 50 bezoekers kwamen af op de uitnodiging en lieten zich informeren over Buurt Bestuurt.

Eerst werd uitgelegd wat Buurt Bestuurt is. Daarna volgde het verhaal van Charlene, bewoonster van Heinenoord ,waar al meer dan 2 jaar met deze methode wordt gewerkt. Daarna vertelde Aad uit Maasdam hoe het werkt als je iets wilt bereiken. Over een lange adem, doorzetten en initiatief nemen bij de overname van sporthal Duyvesteyn. Na nog een uitleg van kerngericht werken door Andre waarbij instanties bewonersinitiatieven willen ondersteunen, gingen de bezoekers aan de slag. Per buurt werd overlegd wat in Puttershoek aangepakt moet worden. Van verkeersveiligheid tot afval, van vervuilde sloten tot parkeerproblemen en van hondenpoep tot kinderspeelplaatsen. Genoeg keuze voor het Buurt Bestuurtcomité om zich de volgende bijeenkomst over te buigen en prioriteit aan te brengen.

Voorlopig hebben zich 18 bewoners opgegeven voor Buurt Bestuurt Puttershoek, een prachtig resultaat! Maar, er kunnen altijd mensen bij. Kon je niet aanwezig zijn en wil je toch meewerken aan het oplossen van vraagstukken in Puttershoek? Stuur dan een mail naar [email protected].

Tot slot een woord van dank aan de vele mensen die geholpen hebben met flyeren, winkeliers die posters ophingen, mensen die social media berichten hebben verspreid enzovoort. Speciale dank voor Zorgwaard die de ruimte beschikbaar stelde.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren