Column: Leven met elkaar, en met clichés

Jacqueline
2 Min Read

Er was eens een aardbol vol met mensen, eigenlijk maar 2 soorten: vrouwtjes en mannetjes.

Natuurlijk weet u ook dat een van de grootste clichés natuurlijk is dat deze vrouwtjes en mannetjes zo verschillend zijn, en ik ben de laatste die deze stelling ga aanvechten. Wat mij altijd al intrigeert  is het feit dat ieder mens uniek is en bijna iedereen zich verbaasd/ergert/irriteert aan andere unieke mensen dus.

Lacht u gerust om die mevrouw verderop in de straat met dat rare paarse haar, of om de  witte sportsokken boven sandalen die bij mooi weer elk jaar weer tevoorschijn komen en wat te denken van al die hilarische, doch soms zeer originele modegrillen  en zo kan ik er nog wel een paar op noemen. Maar ga alstublieft niet haten zoals er ook mensen doen, of erger…… omdat iemand een andere mening heeft, of een ander geloof, of omdat het gras bij de buren groener lijkt…….

Ook ik erger me zeker weleens, en nog vaker verbaas ik me om hoe mensen kunnen doen tegen andere mensen en dan roep ik uiteindelijk positief en zalvend “die mensen moeten er ook zijn”! Een waarheid als een koe, om nog maar een cliche te gebruiken, want ieder mens is echt uniek!!!!

Iedereen kijkt/lacht/loopt/niest anders. Heeft een andere smaak qua eten/muziek/schoenen. Wat u doet in uw vrije tijd staat soms haaks op wat een ander doet, prima!

Interesseer u eens in die ander en vraag en vooral luister naar die andere mening, blijf bij uzelf en leef naast elkaar.

Jacqueline


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
door Jacqueline
Volg
Jacqueline is al kersverse Hoeksche Waardse vaste columniste van Hoeksch Nieuws