Binnenmaas wordt Hartveilig

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

MAASDAM – Op maandag 3 juli 2017 verklaart wethouder Arie Mol tijdens een officiële bijeenkomst gemeente Binnenmaas HartVeilig. De bijeenkomst begint om 16.30 uur in sporthal Duyvesteyn aan de Fazant 3 in Maasdam.

Gemeente Binnenmaas is enige tijd geleden gestart met het project Hartveilig Wonen. Met het project Hartveilig Wonen is een netwerk van vrijwilligers opgezet die kunnen reanimeren/defibrilleren. De acute zorg bij een hartstilstand wordt met dit krachtige reanimatienetwerk van vrijwilligers versterkt. Daarnaast zijn er steeds meer Automatische Externe Defibrillators (AED’s) beschikbaar.

Sinds de start van Hartveilig Wonen in Binnenmaas  zijn er tientallen belangstellenden uit Binnenmaas getraind. Veel vrijwilligers hebben zich ook daadwerkelijk aangemeld bij het project, zodat ze opgeroepen kunnen worden om hulp te verlenen bij een hartstilstand. Daarnaast zijn er nu in totaal 27 buitenkasten met daarin AED’s geplaatst op verschillende plekken in Binnenmaas. In veel gebouwen zijn al AED’s aanwezig, maar die zijn onbereikbaar voor het publiek als het  gebouw in kwestie gesloten is. De buitenkasten zijn altijd bereikbaar. De helft van de AED’s is in bruikleen gesteld door organisaties/bedrijven. Het project HartVeilig Wonen is mede een succes door de bijdragen van de vele vrijwilligers en de sponsoren.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren