Geen zorgen om inschrijvingen obs Het Driespan in Puttershoek

685

PUTTERSHOEK – Nu leerlingen, ouders en leerkrachten van obs Het Driespan druk bezig zijn met onderwijs op afstand in verband met de sluiting van de scholen vanwege het coronavirus gaan er geluiden op dat er zorgen zouden zijn over het aanmelden en inschrijven van toekomstige leerlingen.Normaal gesproken staan er in de maanden maart, april en juni aardig wat rondleidingen gepland met ouders en toekomstige leerlingen van de school in Puttershoek.

Meerdere berichten zijn binnengekomen met de vraag van ouders of zij hun zoon of dochter nog wel in kunnen schrijven, met name voor het aankomende schooljaar. Zij vrezen dat er geen plaats meer is of dat zij te laat zijn.

Het Driespan is een van de grootste basisscholen in de Hoeksche Waard en valt onder het bestuur van De Hoeksche School. Voor al deze scholen zal in tijden van deze coronacrisis gelden dat de inschrijf,- en aanmeldprocedures anders zullen verlopen. Hierover kunt u altijd informeren bij de school.

“Deze mensen kunnen wij vooralsnog geruststellen,” aldus Albert Boele, directeur van Het Driespan, “Bij ons kunnen ouders terecht voor informatie en een telefonische afspraak kan altijd worden gemaakt. Leerlingen kunnen nog worden aangemeld en ingeschreven. De persoonlijke rondleiding en het kennismakingsgesprek zullen dan weliswaar later plaatsvinden, maar iedereen is welkom. Ouders van toekomstige leerlingen kunnen een mail met hun contactgegevens sturen naar [email protected]. Ik zal dan persoonlijk contact met hen opnemen om samen op zoek te gaan naar de mogelijkheden.”

Normaal gesproken maken ouders een afspraak met de directeur van deze basisschool voor een rondleiding door de school en een kennismakingsgesprek. Vervolgens krijgen zij een kennismakingspakket mee naar huis en kunnen zij het inschrijfformulier aanleveren bij de school. Wanneer het kind bijna 4 jaar is, worden verschillende wenmomenten afgesproken. Ook hiervoor wordt gezocht naar een passende oplossing.

De huidige leerlingen van obs Het Driespan zijn nu thuis, omdat de school gesloten is. Het team van leerkrachten zorgt voor onderwijs op afstand en opvang van de leerlingen van ouders met vitale/cruciale beroepen in samenwerking met verschillende kinderopvangorganisaties.Een rondleiding zou in deze tijd dan ook een ander beeld geven dan wanneer de school open is en alle leerlingen en onderwijspersoneel aanwezig zijn.

Er is op dit moment nog niet bekend wanneer de scholen weer open kunnen gaan. De voorzichtige verwachting is dat de scholen ook na 6 april nog gesloten zullen blijven. Tot die tijd kunnen toekomstige ouders ook altijd een kijkje nemen op www.obs-driespan.nl.

“In deze tijd zijn er veel andere zorgen, maar zorgen om een plekje op ons fijne Driespan hoeven er niet te zijn,” aldus directeur Albert Boele.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.