Piershil verliest eerste Bekerwedstrijd bij VDL in Maassluis

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

MaassluisPiershil speelde de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen tegen medetweedeklasser VDL uit Maassluis. Na twee potjes tegen SSS en Pernis een goede graadmeter om te kijken waar we staan. Het lijstje afwezigen was bijna net zo groot als het aantal fitte spelers, om diverse redenen waren Loek Visser, Ted de Boer, Kevin van Valen, Jordi van Marion, Martin de Ruiter, Davey van Gilst, Thomas Lagerweij, Tom Kukler, Joost Both en Jan Jaspers niet beschikbaar. 

Daarentegen nam captain Singor zijn positie in de basiself weer in na een lange afwezigheid door een vervelende blessure. Ook waren er vier B-spelers bereid ons te helpen. Klasse jongens! Op de perfecte kunstgrasmat in Maassluis trokken de gastheren vanaf het begin de gashendel aan en lieten zien dat ze een aardige ploeg hadden met veel beweging en diepgang. Piershil werd aardig teruggedrukt en kwam via de counter een paar keer aardig door via de gevaarlijke vleugelspitsen. Helaas stond het vizier niet geheel op scherp en vlagde de assistent zeker 2 maal zéér scherp. VDL beschikt net als Piershil over een 2 tal zeer behendige vleugelaanvallers en hier hadden Jurrian Lindhout en Darwyn Pennock de handen vol aan. Uit een van die acties over de vleugel ontstonden de twee doelpunten, waarbij dient te worden aangetekend dat de defensie er twee maal ook niet helemaal goed uitzag. Met 2-0 gingen we de drinkpauze in en werd duidelijk dat er scherper moest worden gespeeld en nauwkeuriger. Na de drinkpauze was er weer een domper te verwerken, bij een verdedigende actie raakte Darwyn Pennock zodanig geblesseerd dat hij vervangen diende te worden door Edwin Bestebreur, die na een blessure zijn rentree weer maakte. Na wat omzettingen kwam er iets meer overleg en rust in het spel van de Korendijkers, zonder echt gevaarlijk te worden. Er was voor rust nog een opvallend moment met Trainer Verhoeven in de onbewuste hoofdrol: de rechterverdediger van de gastheren onderbrak een aanval en schoot de bal vol in het gelaat van de sympathieke trainer die hierdoor languit gestrekt ging. Na een behandeling door Jan Achterberg kwam hij gelukkig weer bij zijn positieven.

Na de rust bleef het betere spel bij de gastheren en kwam het terecht op 3-0 na een goede aanval over meerdere schijven. Piershil probeerde van alles om de nul van het bord te halen , maar de goede bedoelingen ten spijt kon de Maassluise doelman niet gepasseerd worden. De wedstrijd was gespeeld en ook de gastheren geloofde het na de 3-0 wel. Trainer Verhoeven wisselde nog 2 maal: Jacco Vink en Niels van Ruiven kwamen nog in het veld voor Sjoerd Singor en de geblesseerde Patrick Korpel. Helaas veranderde er niets meer aan de stand en kwam VDL terecht uit de strijd als winnaar. In een sportieve wedstrijd had alleen Geert Bakker de twijfelachtige eer een gele kaart te moeten incasseren. Mannen niet getreurd dinsdag een nieuwe kans thuis tegen Oostkapelle en dan zijn er vijf van de tien spelers die afwezig waren weer beschikbaar.

Foto: PR


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.