Broertjes de Wijn zeilen EK RS-Feva in Genève

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

MIJNSHEERENLAND – Luuk en Sjoerd de Wijn uit Mijnsheerenland zijn afgelopen Pinksterweekeind met hun RS-Feva afgereisd naar Genève om daar het Europees Kampioenschap te zeilen. De broers zeilende bij Watersportvereniging Binnenmaas zijn vorig jaar vanuit de optimist (een kleine eenpersoons-jeugdboot) overgestapt naar deze tweepersoons-jeugdboot klasse. Pas in juni vorig jaar zeilde Luuk en Sjoerd hun eerste wedstrijd ooit. Dit is hen zo goed bevallen dat zij besloten hebben om zich dit jaar toe te gaan leggen op de voorbereiding aan het Wereldkampioenschap in Medemblik deze zomer. Ter voorbereiding zijn zij dit weekeind naar Genève vertrokken.

Er deden 67 RS-feva boten mee aan de wedstrijd, waar er in drie dagen zo veel mogelijk manches gevaren werden. Helaas zat het weer op de eerste dag erg tegen. Er namelijk geen enkele wedstrijd tot een finisch gekomen. Op zondag werden er twee wedstrijden gevaren. Sjoerd en Luuk stonden na deze eerste wedstrijden 27ste. Maandag zeilde de broers nog 2 wedstrijden en eindigden uiteindelijk als 33ste, een bijzonder goede prestatie voor de nog zo korte ervaring van de jongens. De trainers van WSV Binnenmaas zijn erg trots op hen en kijken vol genoegen uit naar het WK in Medemblik waar nog meer van de RS-feva zeilers van de vereniging aan mee zullen doen!

Lijkt het je ook leuk om in de tweemans-jeugdboot RS-Feva te zeilen, dat kan bij WSV Binnenmaas! Neem snel een kijkje op www.wsvbinnenmaas.nl/jeugdzeilen.

Sjoerd en Luuk staan uiterst rechts op de foto naast de man met de microfoon.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren