Rioolgemaal in Puttershoek weer klaar voor de toekomst

Redactie Hoeksch Nieuws
1 Min Read

PUTTERSHOEK – De afgelopen maanden is hard gewerkt aan het rioolgemaal Puttershoek. De kelder waar het afvalwater uitkomt is volledig gereinigd en van een nieuwe coating voorzien. Hierdoor is het beton de komende vijftien jaar weer beschermd.

In de ontvangstput van het gemeenteriool is de afsluiter vernieuwd. Tevens zijn de beide aansluitingen van de persleidingen vervangen en voorzien van compensatoren.

Deze compensatoren zorgen ervoor dat verzakkingen en/of bewegingen van de leiding ten opzichte van het gemaal worden opgevangen. Dit voorkomt een mogelijke breuk van de leiding.

Naast de renovatiewerkzaamheden aan de kelder zijn ook het metselwerk van het gebouw plaatselijk hersteld en de bestrating vernieuwd. Ook is het deksel van de kelder voorzien van een nieuwe slijtvaste coating.

Het rioolgemaal aan de Nassaulaan verzamelt het rioolwater van gemeente Puttershoek en van enkele bedrijven, zoals het afvalwater van de Campinafabriek in Maasdam.

Het afvalwater stroomt vervolgens via het rioolgemaal aan het Simonsdijkje naar de rioolwaterzuivering in Zwijndrecht waar het gezuiverd wordt.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren