Vrijwilligers gezocht voor het Rien Poortvliet Museum op Tiengemeten

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Tiengemeten –  We kunnen ons verheugen in steeds meer bezoekers, die het Rien Poortvlietmuseum komen bezoeken. Vooral veel groepen hebben de weg naar Tiengemeten al gevonden en vele groepen zijn voor de komende maanden aangemeld.

Voor de organisatie van het geheel, hebben we gelukkig vele enthousiaste vrijwilligers, maar toch is uitbreiding van onze groep medewerkers dringend noodzakelijk.

De werkzaamheden in het museum bevatten verschillende facetten:

  • Het gastheer of gastvrouw zijn. Dit behelst ook het bedienen van de kassa achter de balie en het bemensen van de museumwinkel. U wordt dan een of meerdere dagen ingedeeld van 10.00 – 17.00 uur.
  • Het rondleiden van groepen door het museum. Een dankbare taak om de bezoekers achtergrondinformatie te geven over het leven en de werken van Rien Poortvliet. Natuurlijk wordt u dan vooraf uitgebreid geïnformeerd over de expositie.
  • Deelnemen met de kinderactiviteiten op de kabouterzolder. Ons kaboutergilde kan versterking gebruiken!


Natuurlijk kunt u zelf aangeven welke taak u het meest aanspreekt. De eerste weken wordt u voorgelicht en begeleid om op de juiste wijze te kunnen functioneren. Het contact met de bezoekers geeft steeds veel voldoening.
De dagen dat u ingezet wordt, gaat natuurlijk in onderling overleg. Vooraf geeft u aan welke dagen in de komende maand u het beste uitkomen. Er is een regeling voor de reiskosten en u krijgt een pontpasje om gratis de overtocht te maken.


Bent u geïnteresseerd, neem dan contact op met Adrie Konijnendijk (tel. 06 30604550), of via de mail [email protected]


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren