WETHOUDER VAN WAVEREN FELICITEERT NEDERLANDS KAMPIOEN BMX-RIJDEN Joesry de Groot UIT OUD-BEIJERLAND

0
443

Oud-Beijerland – Nederland, en in het bijzonder Oud-Beijerland, is een kampioen rijker. Afgelopen zondag werd Oud-Beijerlander Joesry de Groot in Assen Nederlands kampioen BMX in de categorie ‘boys 16’. Met de overwinning laat hij 31 BMX-rijders achter zich én mag hij zich volgend weekend bewijzen op het Europees Kampioenschap in Bordeaux. Wethouder Harry Van Waveren ontving Joesry vandaag op het gemeentehuis om hem te feliciteren met zijn overwinning. Ook overhandigde hij hem een Oud-Beijerland cadeaupas.

Gevaarlijke sport

Dat de sport gevaarlijk is, werd al snel duidelijk. “Met BMX-rijden halen we zo’n 35 kilometer per uur op de baan. Eén foutje of een val kan betekenen dat je benen of armen breekt. Een helm en beschermingsmiddelen zijn ook echt een must.” Ook Joesry moest aan die breukgevoeligheid geloven. Hij brak de afgelopen jaren zijn pols en een been. Met de gebroken pols behaalde hij zelfs nog de vierde plaats op het NK vorig jaar.

Hard werken

Joesry begon zes jaar geleden met BMX-rijden en traint zo’n zes dagen in de week. Niet alleen in Oud-Beijerland, maar eigenlijk door heel Nederland. Daarnaast geeft hij nog les aan andere BMX-ers. School, vrienden en andere verplichtingen lijden daar soms wel onder. “Ik ben helaas blijven zitten in havo 4. Het vraagt veel van mij, deze sport.”

Sociaal leven

Voor zijn ouders is de topsport van Joesry een zware taak. “Wij hebben geen vrije weekenden meer en ons sociaal leven draait om Joesry. Dat doen we graag. We zijn erg trots en gaan, als het even kan, overal mee naar toe. Ook naar Amerika bijvoorbeeld. Het gejuich op de tribune van vrienden, maar ook fans, maakt veel goed.”

 

Oud-Beijerlandse invloeden

Samen met twee andere Oud-Beijerlandse BMX-rijders zit Joesry in het talententeam. “Een prachtige prestatie!” volgens Van Waveren. Daarnaast wordt Joesry ook nog eens gesponsord door een groot aantal Oud-Beijerlandse bedrijven, zoals Floreijn BV, Dierenartsen Stroowaert, Autobedrijf Michael Lips en TadaTel.

EK
Volgend weekend is Joesry te zien op het Europees kampioenschap. Hij neemt het dan op tegen de beste zestien BMX-rijders van de hele wereld. “Degenen die mij goed kennen, denken dat ik in deze vorm de top drie kan behalen. Of dat lukt, weet ik niet. Ik ga mijn uiterste best doen!”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.