De Tandem zingt en danst met bewoners verzorgingshuis de Rembrandt

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read
De benefiet musicalavond heeft ruim 300 euro opgeleverd. Daar waren Marianne en de bewoners heel blij mee. - Foto de Hoeksche School

Hartverwarmend. Met dat gevoel kijken de leerlingen van groep 8 van obs De Tandem in Oud-Beijerland terug op hun bezoek aan verzorgingshuis De Rembrandt. Op woensdag 3 juli zongen zij er vier liedjes van hun musical ‘Vlam in de pan’. De bewoners en medewerkers van De Rembrandt zongen, klapten en dansten enthousiast mee. Bovendien namen zij, uit handen van de leerlingen, een cheque met een mooi bedrag in ontvangst.

Het initiatief voor deze gezellige en mooie muzikale middag kwam van juf Saskia en Hannelore van groep 8. “Aan het eind van het schooljaar voeren onze leerlingen de eindmusical op”, vertelt Saskia. “Die koppelen we altijd aan een goed doel. Naast de musical voor ouders, broertjes en zusjes houden we een benefiet musicalavond voor alle opa’s, oma’s, tantes, ooms, buren en ieder ander die erbij wil zijn. Zij kopen hiervoor een entreekaartje. De opbrengsten hiervan gaan naar het goede doel. In de musical van dit jaar zit een liedje over eenzame ouderen. Zo kwamen we met de leerlingen op het idee om De Rembrandt als goed doel te kiezen. In overleg met Marianne, activiteitenbegeleider bij De Rembrandt, kwamen we bovendien op het idee om er te komen zingen.”

Tot tranen geroerd
“Het was heel bijzonder”, blikt Hannelore op het bezoek aan De Rembrandt terug. “We traden op in het restaurant. Het was behoorlijk druk, dus de kinderen waren best zenuwachtig. Toen ze eenmaal begonnen met zingen, was dat snel voorbij. Iedereen genoot enorm van het optreden. De bewoners en medewerkers deden vrolijk mee en waren op sommige momenten zelfs tot tranen geroerd. Vooral het lied over eenzame ouderen maakte emoties los. Ook bij de kinderen. Zij waren erg onder de indruk van de reacties van de bewoners. Natuurlijk hebben we het in de klas ook gehad over eenzame ouderen, maar nu voelden ze het.” Jorien Swank, directeur van obs De Tandem, voegt toe: “Dit sluit mooi aan bij onze visie op maatschappelijke betrokkenheid. Als vreedzame school bevorderen we burgerschap en sociale verbondenheid. We hebben hart voor elkaar en onze omgeving. In De Rembrandt maakten de kinderen dat aan den lijve mee.”

Nieuwe traditie
“Met dit initiatief is wat ons betreft een traditie geboren”, vervolgt Jorien. “Wat de leerlingen van groep 8 hebben ervaren, namelijk hoe fijn het is om er voor iemand te zijn, willen we aan alle kinderen van onze school meegeven. Het lijkt ons dan ook hartstikke leuk om elk jaar met een groep leerlingen naar De Rembrandt te gaan, om te zingen of bijvoorbeeld om voor te lezen.” Op de vraag hoeveel geld De Tandem heeft opgehaald voor het verzorgingshuis, antwoordt Hannelore: “De benefiet musicalavond heeft ruim 300 euro opgeleverd. Daar waren Marianne en de bewoners heel blij mee. Ze besteden het geld aan een muzikale middag met een optreden van een zanger of zangeres. We wensen hen natuurlijk alvast heel veel plezier en gezelligheid!”


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren