Column: Positivisme

Jacqueline
2 Min Read

Een heerlijke titel voor een column, vind u niet? Nadat ik het woord positiviteit had “gegoogeld” (Google is een hobby van me) bleek dat niet in het woordenboek te staan, omdat het dus positivisme moet zijn.

Daarom is Google zo leuk, elke dag nieuwe dingen.Iemand die positief in het leven staat heeft weinig tot geen stress, vindt vaak tot altijd  oplossingen en…. krijgt te maken met jaloezie of soms ergernis! Want een mopperkont (wel in het woordenboek) en een positivo die botsen! Het beste voorbeeld-duo daarvan zijn Bert en Ernie! Hilarisch!

Momenteel (of altijd in ons landje?) is mopperen over het weer nr. 1 en uw positieve columniste zegt: Paraplu! En stil is de mopperkont! Natuurlijk kan je niet alles wegwuiven met een lach en een simpele, positieve opmerking, maar het maakt het leven makkelijker, echt waar. 

Een serieus voorbeeld uit de Hoeksche Waard:

Er zijn wat mensen negatief over het eiland Tiengemeten, zij zeggen dat het eeuwig zonde is dat de landbouwgrond daar nu niet meer gebruikt wordt en dat tot overmaat van ramp (toepasselijk voor negatieve mensen) er allemaal leuke dingen te doen zijn. Ja! Dat klopt! Want leuke dingen trekt vrolijke mensen aan en….brengt geld op…. En dat heet positieve innovatie!

Een prachtig stuk natuur combineren met recreatie, kunst, cultuur en gewoon genieten!Natuur om stil van te worden, musea, wandel- en fietsplezier, walhalla voor fotografen, super leuke kinderspeelnatuur, 2 sfeervolle horecagelegenheden  (inclusief natuurcamping en 6 hotelkamers)

Dit is pure reclame hè……. Beetje sorry daarvoor lezers, ik ben een beetje bevooroordeeld,  maar het is de waarheid en het is  POSITIEF!

Dus mocht er een mopperkont over dit eiland toevallig deze column lezen…..

Pak een keer de pont en kom genieten!

Jacqueline


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
door Jacqueline
Volg
Jacqueline is al kersverse Hoeksche Waardse vaste columniste van Hoeksch Nieuws
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren