Er op uit dit weekend ? Bezoek het natuurgebied de Oeverlanden in Strijensas

1585

STRIJENSAS – Net als zijn grote broer de Biesbosch, is ook het gebied Oeverlanden Hollands Diep een zoetwatergetijdegebied. De oeverlanden strekken zich uit in het zuidoosten van Zuid-Holland, van Numansdorp tot Strijensas. Hier vind je ongerepte natuur, met verruigde rietlanden, open water, geulen en kreken, buitendijkse natuur en wilgenbossen. En met eb en vloed dus, wat zeldzaam is op zoet water.

Wandel-, ruiter- en fietspaden maken het mogelijk De Oeverlanden Hollands Diep van oost naar west te doorkruisen. Maar het mooiste is dat je in een groot deel van de Oeverlanden ook buiten de paden mag. Geniet van overtrekkende vogels en bijzondere planten als de spindotter en het zomerklokje. Lekker struinen dus door dit gebied, dat niet voor niets deel uitmaakt van Natura 2000, het Europese netwerk van bijzondere beschermde natuurgebieden.

 

Kanoroute Oeverlanden

  • Afstand:2 tot 15 km
  • Tijdsduur: 1 tot 3,5 uur

Net als zijn grote broer de Biesbosch, is ook het gebied Oeverlanden Hollands Diep een zoetwatergetijdegebied. De oeverlanden strekken zich uit in het zuidoosten van Zuid-Holland, van Numansdorp tot Strijensas. Hier vind je ongerepte natuur, met verruigde rietlanden, open water, geulen en kreken, buitendijkse natuur en wilgenbossen. En met eb en vloed dus, wat zeldzaam is op zoet water.

Wandel-, ruiter- en fietspaden maken het mogelijk De Oeverlanden Hollands Diep van oost naar west te doorkruisen. Maar het mooiste is dat je in een groot deel van de Oeverlanden ook kan kanoen. Beleef de natuur vanaf het water. Ga opzoek naar de bever en ijsvogel!

Lekker varen dus door dit gebied, dat niet voor niets deel uitmaakt van Natura 2000, het Europese netwerk van bijzondere beschermde natuurgebieden.

Vanuit de kano vaar je door de kreken en het openwater. Ook kan je genieten van het uitzicht over het Hollandsdiep en de vuurtoren van Strijensas.

 

Lees hier meer op de website van Staatsbosbeheer

Hoe kom ik in Strijensas?


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.