Zaterdag 9 september is er een Fair op de Hendrikshoeve in Numansdorp

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

NUMANSDORP – Na de succesvolle open dag van vorig jaar organiseert de Hendrikshoeve op zaterdag 9 september van 11:00 tot 16:00 een Fair.

Er is van alles te doen voor jong en oud ; een wipe out baan, leuke kramen van lokale ondernemers zoals imker, doekjes voor kids etc, drumtastic (grote opblaas trommels), voetbalclinic, snoezeltent, grabbelton, knutselhoek en meer !

Er is van alles te eten (o.a. van de BBQ-kar van Blueprints, ijskar) en te drinken. Je kunt kennismaken met de mensen van Hendrikshoeve. Kom je ook?

Adres: Middelsluissedijk OZ 11, 3281 LC Numansdorp – Volg de Facebookpagina

Over de Hendrikshoeve

De Hendrikshoeve is een woonlocatie  van Gemiva SVG Groep in Numansdorp waar 22 volwassen mensen met een verstandelijke of meervoudige handicap wonen in een tot woonlocatie verbouwde monumentale hoeve.

Voor wie?

De cliënten in Hendrikshoeve zijn mensen met een verstandelijke of meervoudige handicap die behoefte hebben aan 24-uurs beschikbaarheid van begeleiders. Overdag bezoeken zij een activiteitencentrum of een sociale werkvoorziening.

Begeleiding

De cliënten in Hendrikshoeve krijgen ondersteuning van een team van vaste begeleiders. Er kunnen ook leerlingen, stagiaires en vrijwilligers actief zijn in de woonlocatie. Hendrikshoeve kan een beroep doen op een gedragsdeskundige, ergotherapeut, fysiotherapeut en logopediste. Er is ook een woningassistent en administratief medewerkster aanwezig. De dagelijkse leiding is in handen van een locatiemanager.

Het gebouw en de omgeving

Hendrikshoeve ligt aan de rand van Numansdorp. De woonlocatie beschikt over een grote speel- en belevingstuin. Er is ook  een ruimte met dieren zoals kippen, konijnen en geiten om het landelijke karakter van de woonlocatie te accenturen.

Op de begane grond hebben de bewoners ieder een eigen zit/slaapkamer met sanitair. Door hun beperkingen brengen zij een groot deel van hun vrije tijd met elkaar door in de gezamenlijke huiskamer met snoezelruimte. Overal zijn plafondtilliften geïnstalleerd om de bewoners comfortabel te kunnen verplaatsen.

Op de verdieping wonen bewoners die meer mobiel zijn. Zij beschikken ieder over een appartement met woonkamer, slaapkamer en badkamer. Voor gezamenlijke activiteiten kunnen zij gebruik maken van een gemeenschappelijke huiskamer op de verdieping.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.