Met Sara op Tournee

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

HEINENOORD – Museum Hoeksche Waard organiseert in het kader van het Sara-jaar een mooie fietsroute met gids langs buitenhuizen en molens in de Hoeksche Waard op zaterdag 2 september 2017. De ontvangst vindt plaats in ’t Hof van Assendelft, Hofweg 13 te Heinenoord, waar een korte rondleiding wordt gegeven door de kamers van Ambachtsvrouwe Sara du Faget van Assendelft en een toelichting over haar ambachtsheerenhuis. De eerste stop tijdens de fietstocht is bij Molen Goidschalxoord. Deze korenmolen is een zogenaamde grondzeiler. De molen dateert uit 1718 en is in 2009 volledig gerestaureerd.

De route wordt vervolgd naar ’t Hof van Moerkerken in Mijnsheerenland, met een 18e eeuws landhuis. De historie van het Hof van Moerkerken voert terug tot 1440, toen de Vlaamse ridder Lodewijk van Praet die onder meer ambachtsheer was van het Belgische Moerkerke zich in Nederland vestigde. In de orangerie in de prachtige tuin van het landhuis wordt een versnapering aangeboden. Daarna wordt nog de Oostmolen bezocht, dit is een watermolen van het type wipmolen. De molen dateert vermoedelijk uit 1616.

Voor dit evenement wordt bij voldoende belangstelling de mogelijkheid geboden om een fiets te huren (elektrisch of gewoon) bij Museum Hoeksche Waard. De kosten hiervoor zijn nog niet bekend. De fietsroute is circa 18 kilometer.

Deelname aan dit evenement, dat alleen doorgang vindt bij voldoende deelname, kost € 7,50 inclusief de rondleiding en een versnapering. Vrienden van het museum betalen € 5,00. Aanmelden voor deze fietstocht met gids is verplicht via www.museumhw.nl uiterlijk op 30 augustus.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.