‘s-Gravendeler Sjors Koeman fietst 320 km voor goed doel

261
Wiebren (links) en Sjors (rechts) samen op de fiets - actie langste fietstocht op langste dag - Foto Prive

Op de langste dag van het jaar van zonsopgang tot zonsondergang fietsen. Wiebren Visser (30) uit Barendrecht en Sjors Koeman (25) uit ’s Gravendeel gaan de uitdaging aan. Op 21 juni stappen zij in Rotterdam op de fiets om koers te zetten richting de Duitse grens: heen en weer in totaal maar liefst 320 kilometer. Ze fietsen omdat ze het leuk vinden, maar ook om geld op te halen voor medische hulporganisatie Mercy Ships.

Wiebren wilde eerst alleen op de fiets stappen, maar Sjors raadde hem dat af – ‘in je eentje houd je dat niet vol, dat wordt een afgang’ – en bood vervolgens zelf aan om mee te fietsen. Van hem kwam ook het idee om te fietsen voor een goed doel. Sjors: ‘Als je fietst voor een goed doel geeft dit de uitdaging een extra perspectief. Het is zo niet alleen een persoonlijke sportieve prestatie, maar we kunnen gelijk wat betekenen voor mensen die het minder hebben dan wij.’

Goede zorg niet vanzelfsprekend

Waarom de heren voor Mercy Ships kozen als goed doel? Wiebren vertelt: ‘We hebben voor Mercy Ships gekozen omdat we het een mooi doel vinden. Goede zorg is voor ons in Nederland heel vanzelfsprekend, maar dat geldt niet voor iedereen. Met het geld dat we ophalen hopen we hieraan een steentje bij te kunnen dragen.’

Sjors: ‘Inmiddels hebben we ruim 300 euro binnen. Het zou mooi zijn als dat nog wat meer wordt, dat we bijvoorbeeld per kilometer 10 euro ophalen voor Mercy Ships. De tocht is 320 kilometer, dus we gaan voor een opbrengst van € 3.200. Zoveel is onze uitdaging toch wel waard zou ik zeggen!’

Steun de actie

Een steuntje in de rug voor hun actie kunnen Wiebren en Sjors nog goed gebruiken. Of je nu wilt bijdragen als bedrijf, of op persoonlijke titel, elke donatie is van harte welkom. Ga naar mercyships.nl/langstedag en doneer voor het goede doel!

 

Over Mercy Ships

Miljoenen mensen ter wereld lijden door gebrek aan toegang tot medische zorg. Aandoeningen als tumoren, brandwonden, gespleten lippen en gebogen benen blijven jarenlang onbehandeld, terwijl deze soms goed te verhelpen zijn. Mercy Ships helpt deze mensen met gratis chirurgische zorg. Op en rond de grootste ziekenhuisschepen ter wereld ontvangen jaarlijks honderden mensen in Afrika de zorg die ze zo hard nodig hebben. Aan wal traint Mercy Ships medische professionals, zodat de kwaliteit van de gezondheidszorg in Afrika structureel verbetert.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.