Video ter gelegenheid van de aanstaande dodenherdenking: Mijn vader sneuvelde bij de Barendrechtse brug in de meidagen van 1940

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read

Dat is de titel van de film die in verband met de dodenherdenking op 4 mei nu op de website van Bas Romeijn te zien is. Bij het Barendrechtse bruggenhoofd van de voormalige brug staat een monument ter nagedachtenis aan de militairen van het 3e grensbataljon die in de Meidagen van 1940 sneuvelden. 10 mannen van dat bataljon sneuvelden bij de Barendrechtse brug.

De film toont een interview met de dochter van één van de 10 militairen. Dat is mevrouw S.J. Van de Berg-Becht en dochter van de sergeant majoor instructeur W.J. Becht. Zij was 18 jaar toen zij haar vader verloor. In deze film vertelt ze over haar vader en over welke gevolgen zijn sneuvelen op haar leven had.

Het is een film naar een idee van Anton de Man die in 2010 is opgenomen door Cees le Bruin en Leen Vos van de Smalfilm en Video Groep Dordrecht. In hun film is ook een interview opgenomen met Gerrit Buitendijk, één van de militairen die betrokken was bij de strijd om de brug. Met toestemming van de makers heeft Bas Romeijn van elk interview een apart filmpje gemaakt.

Dat tweede zal binnenkort ook gepubliceerd worden op de website basromeijnfilms.blogspot.nl   


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.