Ideeënmakelaar(s) 2.0 van de gemeente Hoeksche Waard

609
Rien Smits rechts In gesprek met de vertegenwoordigerss van Bibliotheek Hoeksche Waard

Het jaar 2020, of 2 x 2.0, het is maar hoe je het bekijkt en wij als ideeënmakelaars bekijken het altijd anders (of in ieder geval van meerdere kanten!). In 2019 hebben we veel geleerd, uitgeprobeerd en ontdekt op het terrein van dorpsgericht werken in de Hoeksche Waard.

Op basis daarvan gaan we door in 2020 met hernieuwde inspiratie,  focus en werkwijze. Een ding staat vast: Het bruist in de HoekscheWaard van de initiatieven! En daar dragen wij ook in 2020 graag aan bij. De afgelopen weken kwam ik in contact onder meer met de volgende initiatieven en initiatiefnemers.

Met Jan van der Stel en Peter Rijkhoek van Stan Maas & PR Events uit Westmaas in gesprek over een (jaarlijks) vervolg op het Benefietconcert in 2019 voor het Hospice Hoeksche Waard. De datum voor het concert dit jaar is ook al bekend: 31 oktober 2020! Dus noteer alvast maar in de agenda. Jan en Peter onderzoeken daarbij de mogelijkheden om hun kennis en ervaring over te dragen op anderen (m.n. jongeren) om door middel van deze verbinding mogelijk iets nieuws te laten ontstaan (voor jongeren).

Als ideeënmakelaars (en niet alleen wij) maken wij gebruik van een beproefde methode om met inwoners(groepen) het gesprek aan te gaan: Waarderend Vernieuwen! Onlangs mocht ik deelnemen aan het vervolg op de dorpsbijeenkomst Klaaswaal Centraal. In kleinere groepen werd met ca. 40 zeer betrokken inwoners van Klaaswaal verder gesproken over belangrijke onderwerpen voor de leefbaarheid van Klaaswaal.

Een heel ‘cool’ initiatief komt van Jeffrey Groeneweg van Qphoto. Wie kent hem (nog) niet!? Deze BHW’er komt binnenkort met een nieuw initiatief op het terrein van fotografie naar buiten waarover we samen in gesprek zijn en onderzoeken welke verbindingen we hiermee in de Hoeksche Waard kunnen (gaan) maken. Stay tuned!

De ideeënmakelaars zijn op verzoek betrokken geraakt bij het (na)denken over de toekomstige voorzieningen van de Bibliotheek Hoeksche Waard, met name over de vraag wat er volgens ons en op basis van onze ervaring nodig of wenselijk is in de verschillende dorpen en op verschillende locaties. BHW is met een brede oriëntatie  bezig met verschillende partijen en wij dragen daar graag ons steentje aan bij. Het was in ieder geval een zeer geanimeerd gesprek en we kijken uit naar de resultaten en  bevindingen!

Tot zover enkele recente ontwikkelingen rondom dorpsgericht werken in de Hoeksche Waard. Binnenkort meer!!

Rien Smits


Ideeënmakelaar dorpsgericht werken gemeente Hoeksche Waard

[email protected]


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.