Koninklijke onderscheiding voor de heer Smeets uit Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
3 Min Read

OUD-BEIJERLAND – Voor de heer A.C.M. Smeets uit Oud-Beijerland werd zaterdag 19 augustus 2017 een wel heel bijzondere dag. Niet alleen vanwege de viering van het 40-jarig jubileum van ‘zijn’ volkstuinvereniging, maar vooral door de Koninklijke Onderscheiding die hem ten deel viel. Tijdens een feestelijke jubileumbijeenkomst in de kantine van de volkstuinvereniging reikte burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld omstreeks 14.15 uur de versierselen behorend bij Lid in de Orde van Oranje-Nassau uit.

Staat van dienst

De heer A.C.M. (Adrie) Smeets (73) verdiende tot 2009 zijn dagelijks brood als internationaal vrachtwagenchauffeur, maar stak niet alleen voor zijn werkgever de spreekwoordelijke handen uit de mouwen. Zijn ‘curriculum vitae’ schetst het beeld van een man die, samen met zijn eerder dit jaar plotseling overleden vrouw, gedurende vele jaren van onschatbare waarde was voor de Oud-Beijerlandse volkstuinvereniging.

Activiteiten

Sinds 2003 is Adrie Smeets als bestuurslid/kantinebeheerder met hart en ziel verbonden aan de volkstuinvereniging. Als kantinebeheerder was hij verantwoordelijk voor de inkoop van levensmiddelen en de bevoorrading. Kwam je als tuinder in de winter verkleumd binnen… met een kop snert, een uitsmijter of een broodje warm vlees wist Adrie je in een mum van tijd weer op de juiste temperatuur te krijgen.

De enthousiaste en efficiënte wijze waarop het echtpaar de scepter zwaait in de kantine blijft niet zonder (financiële) gevolgen. Want door de jaren heen verandert de status ‘armlastig’ naar ‘armslag’ en beschikt de vereniging inmiddels over een goede financiële reserve.

Ook het schoonhouden van de kantine, keuken en toiletten staat op naam van Smeets.

Voor de nieuwe leden fungeerde de ‘altijd aanwezige’ kantinebeheerder als vraagbaak. Daarnaast organiseerden zij speciale avonden en wedstrijden voor de tuinleden, namen het uitlenen van tuingereedschap voor hun rekening en beheerden zij de verenigingswinkel. Traditiegetrouw zorgt Adrie ook elk voorjaar voor de bestellingen en financiële afwikkeling van zaai- en pootgoed voor de leden.

Kortom: de heer Smeets spant zich al geruime tijd intensief in voor de samenleving in het algemeen en voor de leden van de VTV in het bijzonder. Vanwege de aard, duur, uitstraling en betekenis van zijn activiteiten is de heer Smeets benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren