‘s-Gravendeel wint met grote cijfers van Spartaan 20

Foto Frank Dijkman

‘s-Gravendeel – De oefenwedstrijd tegen Spartaan ’20 bracht voor ’s-Gravendeel een ruime overwinning op.

Al vroeg in de wedstrijd leverde dat al een voorsprong op voor de Seuters. Het was Moreno van de Geer die ’s-Gravendeel op 1-0 zette. Echter de dienstdoende assistent scheidsrechter van Spartaan ’20 vond dat hij zich in buitenspelpositie vond. Scheidsrechter Van der Heyden nam dit signaal over en keurde het doelpunt (onterecht?) af. Maar zo’n 11 minuten na dit moment nam ’s-Gravendeel toch de leiding. Danilo Alkema zette ’s-Gravendeel nu wel officieel op voorsprong. na een mooie combinatie met Bob Krens, 1 – 0. Niet lang hierna was het duo weer productief. Weer was het Bob Krens die Danilo Alkema in stelling bracht, die knap afrondde, 2 – 0. Junior Calmera probeerde met een poging van grote afstand de voorsprong te vergroten, nadat hij de Spartaanse doelman ver voor zijn doel zag staan. Zijn poging belandde naast het doel. Het waren Colin Reening (kopbal over) en Harry Wierda (schot naast) die mogelijkheden hadden om met een grotere voorsprong te rusten.

Ricardo Bakker liet van zich vlak voor rust gelden, door knap redding te brengen op een laag ingeschoten poging van een Spartaan ’20 aanvaller.
Na de theepauze en de nodige wissels gingen de armen bij de ’s-Gravendelenaars wat vaker ten hemel. Na een wat vreemde situatie in de 55ste minuut was het Simon Brand die de 3-0 op het scorebord zette. Met name Youri Ton kreeg de mogelijkheid om deze stand op zijn naam te brengen maar hij miste wat precisie, waardoor de bal onverwachts bij Colin Reening belandde maar ook zijn poging werd verijdeld. Toen was het Junior Calmera die eigenlijk in dezelfde handeling de lat raakte. Simon Brand was toen nadrukkelijk wel aanwezig om deze 3-0 tot stand te brengen. Bij de laatste drie doelpunten was invaller Perrie Huisman betrokken. Hij liet zien dat hij de vorm gaat terugkrijgen die hij had voor zijn enkelblessure. Hij nam namelijk de 4-0 voor zijn rekening, bracht Colin Reening in stelling om 5-0 aan te brengen. En was verantwoordelijk voor de 6-0 eindstand.

Dinsdag 22 augustus 2017 speelt ’s-Gravendeel thuis tegen een combinatie elftal van SHO 1 en 2. Aanvang 20.00 uur.