Joris Linssen, Stephanie Struijk en Jan Rot op Tiengemeten

Redactie Hoeksch Nieuws
4 Min Read

Tiengemeten – Het wintertheater op Tiengemeten biedt tussen 1 oktober en 1 april zes theatervoorstellingen. Per 1 november gaan alle attracties op Tiengemeten in winterslaap. Alleen de herberg blijft open en presenteert op zondagmiddag een serie bijzondere voorstellingen.

De formule van het wintertheater blijkt succesvol: een vaartocht met een speciale salonboot rechtstreeks naar de herberg, een intieme zaal met maximaal 100 stoelen en daartussen een klein podium, zodat je de artiesten ongeveer letterlijk in de ogen kunt kijken. Na de voorstelling vaart de salonboot degenen die niet blijven eten weer naar de Hitserse Kade. Ongeveer de helft van de theatergangers blijft eten en is voordat Studio Sport begint weer aan de vaste wal.

Het winterse theater midden in de natuur op Tiengemeten vind tot nu toe voldoende respons om zonder subsidie mooie voorstellingen naar de Hoeksche Waard te halen. De voorstelling

‘Me and Tenessee’ van Ricky Koole & Ocobar op 1 oktober was zelfs binnen enkele dagen  uitverkocht na een mailing onder vaste gasten van de herberg.

Jan Rot belichtte in 2015 op vrolijke wijze de Jaren Zeventig. Na pakt Rot op 19 november hij de Jaren Tachtig de kladden met hertalingen van hits uit die jaren en opmerkelijke anekdotes. De vorige voorstelling van Jan Rot zorgde voor een enthousiast publiek en de herberg heeft dan ook het vertrouwen dat de show over de Jaren Tachtig minstens zo leuk is.

Stephanie Struijk komt op 17 december naar Tiengemeten. Vorig jaar ging bij singer-songwriter Stevie Ann het roer om. Samen met Daniël Lohues reisde ze door de VS en kwam er daar achter dat Nederlandse liedjes haar beter pasten dan Engelse. En dus werd de internationale artiestennaam publiekelijk ingeruild voor haar meisjesnaam Stephanie Struijk maakte ze een plaat vol Nederlandstalige liedjes met de titel ‘Nieuwe Maan’.

Serenade

Joris Linssen en Caramba zijn langzamerhand vrienden van Tiengemeten. In 2010, 2012 en 2015 speelden ze op het eiland en op 7 januari 2018 brengen ze hun nieuwste voorstelling ‘Serenade’ naar de herberg. In dit programma  wordt stilgestaan (figuurlijk dan) bij het Mexicaanse gebruik om een orkestje in te huren voor het brengen van een liefdesserenade of een ode aan de doden. Zanger Joris Linssen en zijn amigo’s bewijzen dat dit ook in Nederland kan en brachten inmiddels tal van serenades: aan verliefden, aan een zieke man, aan nabestaanden van Herman Brood en aan de dochters van Bram Vermeulen

Op 4 maart brengt het duo Roger Roger uit Canada folkmuziek  en presenteert singer-songwriter Rod Picott uit Nashville Americana en stevige country.

Onvervalst vrolijk en een bak rauwe energie, dat is de Australische zangeres Toby. Op haar eigen continent is ze een grote bekende en ook in Europa groeit haar aanhang snel. De muziek van Toby is niet tot een enkel genre terug te brengen. Folk, blues, rock, roots, reggae en zelfs chansons klinken door in de voortdurend gepassioneerd aanwezige zangeres. Adrenalinekicks en puur kippenvel wisselen elkaar af. Toby sluit het wintertheaterseizoen af op 18 maart.

De kaartverkoop voor het wintertheater is uitsluitend via de website https://www.herbergtiengemeten.nl/cultuur


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.