Zinkweg speelt gelijk bij ZBVH

ZUID-BEIJERLAND – In de eerste bekerronde eindigde de derby tussen ZBVH en Zinkwegse Boys in een 2-2 gelijkspel.

In de openingsfase was er 1 op 1 vlot knullig balverlies in de Zinkwegverdediging en spits Dejan Bislimi van ZBVH profiteerde optimaal door koel dit presentje uit te pakken en binnen te schieten, 1-0. De Boys, die door vakantie, schorsingen en blessures nog 7 man misten, wisten hierna goed in de wedstrijd te komen met snel aanvallend spel. Martijn van Zuuren, Joeri Heistek en Koen van der Ende, ondersteund door middenvelder Mike Fiere, wisten het balletje vlot rond te spelen. Het was Mike Fiere die in de 20e minuut eerst een opgelegde kans miste maar 10 minuten later, na goed voorbereidend werk van Martijn van Zuuren en Koen van der Ende, de gelijkmaker strak in de hoek achter Jordi Verkerk schoof. Hierna liet ZWB de teugels te veel vieren en gaf het in de 41e minuut weer knullig een 2e goal weg. Een aanvaller van ZBVH slalomde zijwaarts de 16 meter in en kreeg onnodig een duw in de rug. De toegekende strafschop werd wederom door Dejan Bislimi benut. Op slag van rust was het Zinkwegse Boys wat voor de 2e keer de stand gelijk wist te trekken.

Na een mooie aanval bracht Mike Fiere de bal bij Koen van der Ende die hard afdrukte, 2-2.
Na rust was het spel een stuk minder aantrekkelijk met slechts 2 echte kansen. Davey van de Dool zag zijn harde schuiver gekeerd worden door de Zuid Beijerlandse doelman en aan de andere kant haalde Zinkwegkeeper Martijn Krediet knap een goed genomen vrije trap uit de hoek waardoor het bij een 2-2 gelijkspel bleef.