Voor een safari moet je op Tiengemeten zijn

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto RTV Rijnmond
Voor een gave safari hoef je echt niet helemaal naar het continent Afrika af te reizen. Op natuureiland Tiengemeten heb je minstens even mooie landschappen. Misschien heb je er niet de ‘Big Five’, maar genieten van andere mooie dieren, zoals bijvoorbeeld bevers, dat kan zeker.
 

Boswachter Eduard Reuvers is dagelijks op het eiland te vinden. Hij geniet nog iedere dag met volle teugen van de prachtige omgeving. “Mensen de mooie natuur hier laten zien, blijft voor mij ook een uitje.”

Hij neemt verslaggever Laurence van Ham mee op een heuse beverexcursie. Niet te voet, maar op een bootje. Dat is vrij uniek. Om de rust op Tiengemeten te bewaren, varen er namelijk bijna nooit motorvoertuigen.

Daar gaat er één!

“Kijk daar rechts, daar gaat er één”, roept Eduard enthousiast. “Oh, hij is al weer weg. Wel zie je op links een beverburcht.” 

Een imposant ding, kun je wel stellen. Hout, modder en waterplanten zijn opgestapeld tot een groot hutje. Veel werk voor die beestjes, zo lijkt het. “Nee, dat valt echt reuze mee. Ze doen het met z’n tweetjes. Is zo gedaan”, zegt de boswachter.

“Ze laten echt overal sporen achter”, vertelt Eduard terwijl de boot aanmeert naast een half afgekloven boom. “Maar, de beesten zelf spotten, dat is echt lastig.”

Helaas is het donderdag dan ook niet gelukt om een bever te vinden. Maar, dat maakte deze safari niet minder leuk.

Dit bericht is van onze mediapartner RTV Rijnmond die met de zomertoer door de Hoeksche Waard gaan.

 

Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren