Vrijwilligers gezocht voor de Wielewaal Numansdorp en Oud-Beijerland

Redactie Hoeksch Nieuws
2 Min Read
Foto Jaco Terlouw

In Numansdorp en Oud-Beijerland is met de Wielewaal een initiatief gestart om de mobiliteit van de inwoners in de twee dorpen te vergroten. De Wielewaal is een praktisch, lokaal en laagdrempelig vervoersmiddel waarmee korte ritten in de buurt gemaakt kunnen worden voor mensen met een lichte fysieke beperking. Zo helpen we de mensen om zoveel mogelijk mobiel te zijn en te blijven. 

Met de Wielewaal streven we naar een samenleving waarin iedereen mee kan doen en voorkomen we dat mensen in een sociaal isolement raken. Zo kunnen ze gebruik blijven maken van noodzakelijke voorzieningen in de buurt. Maar ook naar de fysiotherapeut gaan, een vers visje halen op de markt of een bezoekje brengen aan familie of een vriend of vriendin.

Wij zoeken vrijwillige chauffeurs met een sociaal hart die bereid zijn een of meerdere dagdelen per week beschikbaar te zijn om een dienst te draaien op de Wielewaal (u heeft daarvoor een geldig rijbewijs nodig). Ook zijn wij voor Numansdorp nog op zoek naar mensen die het leuk vinden om meer organiserende of coordinerende taken te verrichten. Meer weten of aanmelden? Neem dan contact op met Linda van der Wal  [email protected] voor Numansdorp en met Thamar van der Poel [email protected] voor Oud-Beijerland.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.








Deel dit artikel
De redactie van Hoeksch Nieuws verzorgt dagelijks het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard.
error: Deze inhoud is beveiligd tegen kopiëren