Gemeentelijke erepening voor Adri de Groot bij afscheid van Oranjeverenging Prinses Juliana

160

OUD-BEIJERLAND – Tijdens een bijeenkomst in De Open Hof ter gelegenheid van zijn afscheid als secretaris van Oranjevereniging Prinses Juliana ontving een zeer verraste Adri de Groot woensdagavond 13 september uit handen van burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld de gemeentelijke erepenning met bijbehorende oorkonde.

Als bestuurslid (lees: secretaris) van Oranjeverenging Prinses Juliana organiseerde Adri de Groot (64) decennialang tal van activiteiten en evenementen in Oud-Beijerland. Van 1982 tot 2017 (maar liefst 35 jaar) zette hij zich uit liefde voor ‘volk en vaderland’ belangeloos in voor ‘zijn’ Oranjevereniging.

Zijn verdiensten op cultureel en maatschappelijk gebied waren voor het college van burgemeester en wethouders reden om hem de gemeentelijke erepenning toe te kennen.

Naast de erepenning, cadeau’s en lovende woorden van verschillende sprekers ontving Adri ook het erelidmaatschap van de Oranjevereniging.


Elke avond op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief.