Zinkwegse Boys bekert door na winst op FC IJsselmonde

OUD-BEIJERLAND – Zinkwegse Boys wist, door een 3-0 thuisoverwinning op FC IJsselmonde, poulewinnaar te worden en derhalve de volgende bekerronde te bereiken. De goals kwamen van de nieuwelingen Airton Dos Santos en Frank Stienstra en ook Koen van der Ende pikte zijn doelpuntje mee.

Het zag er in de eerste helft niet direct naar uit dat ZWB zo ruim zou gaan winnen. Het was de nieuwe fusieclub FC IJsselmonde die offensief startte en de eerste kans van de wedstrijd kreeg middels een schot voorlangs de goal. Zinkwegtrainer Mark Smeding had vandaag eindelijk weer een ruimere bezetting en dit was ook wel nodig tegen de tegenstander van vandaag met een zestal sterke spelers van het voormalige Lombardijen. Deze ploeg had in de eerste helft op het middenveld met o.a. de gebroeders Baan, een overwicht wat tot een paar mogelijkheden leidde. De geroutineerde verdediging van de Boys stond echter goed en gaf geen krimp. IJsselmonde was een aantal keren gevaarlijk uit bekeken voorzetten van Mark van Zanten maar of er werd goed verdedigd of keeper Martijn Krediet stond zijn mannetje. Hier tegenover kon ZWB slechts 2 mogelijkheden noteren maar Mike Fiere [kopbal] en Koen van der Ende [schot uit de 2e lijn] troffen geen doel.

In de 2e helft kwam Zinkweg goed in de wedstrijd en nam in de 53e minuut een 1-0 voorsprong. Mike Fiere onderschepte een bal en brak door over links. Zijn afgemeten voorzet werd door Airton Dos Santos goed binnen geschoten. Zes minuten later was het Dos Santos zelf die doorbrak en aflegde naar de mee opgekomen Koen van der Ende. De laatste kapte nog en mannetje uit en schoot onhoudbaar binnen, 2-0. In de 70e minuut een aanvalsopzet precies andersom. Nu was het van der Ende die voorbereidde en Dos Santos voor de keeper zette. De laatste zag zijn inzet door de keeper naast gebokst worden. De hieruit volgende corner werd door Sander van Hamburg doorgekopt en door Frank Stienstra tegen de touwen gekopt, 3-0. Hierna was er in de 79e minuut nog een goede kans voor de tegenstander. Een hard laag schot werd door Zinkwegkeeper Krediet echter klemvast gepakt waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-0 overwinning voor Zinkwegse Boys.